Hvilke teknologier skal GTS-institutterne arbejde med?
Uddannelses- og Forskningsministeriet står overfor at skulle investere 1,2 mia. kr. over fire år i GTS-institutterne. Du har mulighed for at give dit input til, hvordan det skal ske.
Hvert år investerer Uddannelses – og Forskningsministeriet cirka 300 mio. kr. i de syv GTS-institutter. Investeringen gør det muligt at opbygge en teknologisk kapacitet i Danmark, der understøtter innovation, vækst og beskæftigelse i erhvervsliv og samfund.
Fra d. 4. maj og frem til den 29. maj har du mulighed for at kommentere på de forslag til indsatsområder, som GTS-institutterne gerne vil arbejde med i perioden 2021-2024. Indsatsområderne er lagt åbent frem til diskussion på bedreinnovation.dk. Her kan virksomheder, erhvervsorganisationer, erhvervsfremmeaktører, forskere, offentlige myndigheder og private bidrage med kommentarer og idéer, der kan styrke forslagene.
”Investeringen gør det muligt at arbejde med teknologi på forkant af markedet på områder, hvor det ikke forventes, at andre løfter opgaven. Dermed får erhvervslivet adgang til teknologiske kompetencer, der er afgørende for dansk innovation, men som ikke ville være bredt tilgængelige i Danmark, hvis ikke GTS-institutterne udbød dem”, siger Ragnar Heldt Nielsen, direktør i GTS-foreningen.
Fokus på grøn omstilling
I den kommende fire-årige resultatkontraktperiode er der især fokus på indsatser, der understøtter den grønne omstilling af det danske erhvervsliv og samfund.
”Når vi skal arbejde os ud af corona-krisen, bliver det afgørende at udvikle løsninger til den grønne omstilling. Her er det de danske virksomheder, der er nøglen til succes. De skal have adgang til grønne udviklingsmiljøer, hvor de i tæt samarbejde med teknologispecialister kan udvikle, teste og afprøve de nye løsninger – og måske gennemføre den første pilotproduktion. Det har de hos GTS-institutterne, og den nye investering gør det muligt at videreudvikle viden, som kan sætte yderligere fart på den grønne omstilling”, siger Ragnar Heldt Nielsen.
Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte lægger i sin prioritering af indsatsområderne vægt på den feedback, som de får via hjemmesiden.
Kom med dit input på bedreinnovation.dk