Vandudladere hjælper Heinz med at reducere CO2-udslip
Heinz kan skære mere end 4 % af deres energiforbrug i de næste 3 år på deres fabrik i Wigan efter at have underskrevet en kontrakt med Spirax Sarco om vandudlader-styring.
Heinz kan skære mere end 4 % af deres energiforbrug i de næste 3 år på deres fabrik i Wigan efter at have underskrevet en kontrakt med Spirax Sarco om vandudlader-styring. Beslutningen kom efter at Heinz havde oplevet stor succes med en tidligere gennemgang af vandudladere, der sparede nok energi og behandlet vand til at betale for sig selv på mindre end ni måneder.
Heinz fabrikken i Wigan er den største fødevarefabrik i Europa. Det 55 hektar store anlæg producerer dåsesuppe, bagte bønner, pasta og budding til det britiske og europæiske marked, og on-site energicentret genererer op til 140 tons damp i timen for at holde konserveslinjerne i gang.
I den nye aftale, skal Spirax Sarcos teknikere udføre anlægsgennemgang hver 6. måned, og udpege vandudladere, som trænger til vedligehold af Heinzs egne servicemedarbejdere. Spirax Sarcos specialister vil bruge omkring 10 dage årligt, på at kontrollere, udpege og rapportere hver enkelt vandudladers tilstand.
“Da Spirax Sarco udførte den første vandudladergennemgang, fremlagte de et konservativt estimat på besparelser og vi endte med endnu højere besparelser”, siger Barry Aspey, Utilities Manager hos Heinz. Det hjalp os med at træffe beslutningen om at underskrive den 3-årige kontrakt. Hvis de nye besparelsesestimater er korrekte, er der stor værdi for pengene og de vil betyde, at vi reducerer CO2-udslip med 200 ton om året.”