23948sdkhjf
Del siden
Annonce

SIMOGEAR med Drive-CLIQ-encoder

Hvis du arbejder med høj præcision, lifte eller avanceret safety, så vil denne nyhed måske interessere dig.

Nu tilbyder vi SIMOGEAR med reluktansmotor og DRIVE-CLIQ-encoder, der sammen med vores S120-servodrev giver dig et high-end system, som er mere dynamisk og stabilt end et traditionelt system med en asynkron motor og encoder.

DRIVE-CLIQ
Vores S120-servosystem bygger på kommunikation via vores servobus DRIVE-CLIQ, som sammenkobler controller og motormoduler og forbindes direkte på encodere i servomotorerne. DRIVE-CLIQ-kabler og -stik er designet til at være robuste overfor elektrisk støj, og kablerne kan være op til 100 meter lange.

Encoderne indeholder en elektronisk mærkeplade, som aflæses via DRIVE-CLIQ, så S120-systemet selv finder den rigtige opsætning af encoderen.

Det er altid den samme type kabler, der bruges, uanset om det er til en servomotor, en reluktansmotor eller en anden DRIVE-CLIQ-komponent, så du skal ikke bruge tid på at tilpasse det til den enkelte type af encoder.

Reluktansmotor
Reluktansmotoren minder om asynkronmotoren, da statoren er identisk. Forskellen ligger i rotoren, som følger magnetfeltet synkront, akkurat som en permanent magnetmotor, uden at generere en strøm i rotoren. Da motoren følger magnetfeltet synkront, kan hastigheden styres helt præcist, både i open og closed loop – uanset  belastningen.

 Da reluktansmotorens hastighed kendes, er det i nogle tilfælde ikke nødvendigt med encoder til positionering; se applikationseksemplet under link.

Safety
S120-systemet håndterer både basis og avanceret safety, hvor nogle safety-funktioner kræver – eller med fordel kan laves med – encoder, så du kan vælge mellem standard eller safety DRIVE-CLIQ-encoder til SIMOGEAR.

Kombinationen af S120 og disse safety encodere lever op til SIL2.

 Encodertyper
Vi tilbyder fire typer af DRIVE-CLIQ-encodere til systemet:

  • Encoder AS22DQC - Absolut 22 bit Singleturn (Incremental)
  • Encoder AM22DQC - Absolut 22 bit + 12 bit Multiturn (Absolut)
  • Functional Safety Encoder AS22DQC - Absolut 22 bit Singleturn (Incremental)
  • Functional Safety Encoder AM22DQC - Absolut 22 bit + 12 bit Multiturn (Absolut).

Temperatur mellem -30°C og +50°C.
1 meter fast kabel med IP67 DRIVE-CLIQ M17 10-pol stik.

Kontakt os
Har du behov for yderligere viden, eller skal du have afklaring på et spørgsmål? Så skal du være mere end velkommen til at kontakt til os.

Send en mail til: joern.soerensen@siemens.com

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085

Send til en kollega

0.281