23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kender du alle de muligheder, der er for simulering?

Hvor skal vi starte?

TIA-portalen er et rigtig godt sted. Softwaren her er et framework, som samlet kan benyttes til alle vores automationsløsninger. Det gælder lige fra de velkendte SIMATIC PLC-systemer, SINAMICS-drev, SIMOTION og helt over til WinCC i alle afskygninger. Det betyder også, at vi skal binde de forskellige simuleringsværktøjer sammen.

PLCSIM: 
Det benyttes til at simulere de enkelte PLC-blokke. Det kan ske ved hjælp af simuleringstabeller, som kan sættes/resettes, og på den måde kan man teste selve funktionen af brugerprogrammet. PLCSIM følger altid med, når man bestiller TIA-portalen. Det er et selvstændigt installationsmedie, der ikke kræver særskilt licens. PLCSIM kan benyttes til alle S7-1200- og S7-1500-løsninger inkl. Open Controller og Software Controller.

HMI Simulator: Når en WinCC-version installeres, bliver HMI Simulator automatisk installeret. Det betyder, at skærmbilledet på et panel eller på en SCADA-løsning vil kunne ses med de online-værdier, der kommer fra PLC-systemet. Det er selvfølgelig også muligt at aktivere knapper og skifte billeder på skærmen. Det gælder fra Basic Line-panelerne og opefter.

Man kan mixe opgaven, så PLC-hardwaren kan være fysisk, mens HMI-delen simuleres – og omvendt.

Ingen af enhederne kræver yderligere licens.

Nu kan man bygge sit brugerprogram op som normalt.

PLCSIM Advanced: Betragt det som en simulator, der kan simulere den komplette PLC – herunder alle kommunikationskanaler samt OPC UA. Med en PLCSIM Advanced-licens er det muligt at have to uafhængige PLC-systemer kørende samtidigt. På den måde er det også muligt at simulere kommunikationen. Det er det normale PLC-program, der behandles, så det er selvfølgelig de normale værktøjer, der benyttes til opsætning og statusfunktioner.

PLCSIM Advanced er også bindeleddet mellem vores automationsløsninger og andre 3D-maskinsimuleringsværktøjer, fx vores NX MCD (Mechanically Concept Designer), eller 3. partsprodukter såsom 3D-Emulate.

SIM Advanced kan også benyttes som gateway til ”SiL” (Software in the Loop) og ”HiL” (Hardware i the Loop).

 SIMIT: Det er vores svar på ”Software in the Loop”. I denne applikation sættes der forskellige ”regler” op for, hvad der skal ske, når et givent signal bliver sat/resat. Dette gælder selvfølgelig også for analoge signaler.  

Kontakt os
Har du behov for yderligere viden, eller skal du have afklaring på et spørgsmål? Så skal du være mere end velkommen til at kontakt til os.

Skriv en mail til: michael.Nielsen@siemens.com

 

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085

Send til en kollega

0.063