23948sdkhjf
Del siden
Annonce

HMI-nyt

Oplev nye muligheder med WinCC Unified V17 og Update 1

Unified Comfort-paneler leveres nu med Web Client

Hvis du før har fjernbetjent dit operatørpanel, har det været med Sm@rtserver, som er et single interface. Fremover – og fra og med WinCC Unified V17 – har du mulighed for mere end et interface, idet det nu er muligt at betjene panelet via en ”Operate“ Web Client. Det betyder, at man nu via den indbyggede HTML5-browser kan betjene en side på panelet og samtidig betjene en anden side uafhængig af hinanden. 

Panelet leveres som standard med én Web Client, og via licens kan det udvides til tre Web Clients. På PC Runtime-udgaven er der nu som standard både en Web Client med som ”operate” og en Web Client som ”monitor”. ”Operate” client betyder fuld funktionalitet, mens ”monitor” client betyder, at man kan navigere mellem sider, men man kan ikke betjene knapper, der har funktioner som fx start/stop.

Fra WinCC Unified V17 er der audit på PC-versionen, og med V17 Update 1 er der også audit på panelerne. Det betyder, at man nu kan spore, hvem der har været logget ind, ændringer af settings osv.

Audit er også med indbygget detektering af manipulation, der tydeligt vil fremgå i Audit Trail-rapporten. Her vises der bl.a., hvis der er fjernet eller skrevet noget til i en record.

Hvis man vil gøre brug af audit på et panel, skal man opdatere runtime-miljøet til minimum V17 Update 1. Denne opdatering hentes her.

I skrivende stund er vi på V17 Update 2.

Display layers
I vores PC-systemer er det ikke ualmindeligt, at man i runtime kan vælge aktive layers. Denne funktion er nu også med i både Unified PC og Unified Panel, og det giver mulighed for at have forskellige objekter på samme billede liggende i forskellige lag. Med en funktion kan lagene aktiveres enkeltvis, så de bliver synlige.

Nu har WinCC Unified-paneler fået Atex- og marinegodkendelser
Panelerne skifter typenummer, idet sidste ciffer skifter fra 0 til 1. Som følge af Atex-certificeringen skal et produkt have et entydigt bestillingsnummer, men panelerne er fuldt ud kompatible med de tidligere typer.

Kom hurtigt i gang med HMI Template Suite
Hvis du gerne vil prøve at programmere og evt. teste et Unified Panel, vil jeg anbefale, at du henter HMI Template Suite. Her kan du lave din egen skabelon for bl.a. det grafiske setup, vælge et billedhierarki med navigation osv. Samtidig giver det mulighed for at bygge videre på det foreløbige projekt til et færdigt genereret projekt.

 Hvis du ikke har et panel til rådighed, kan du teste din applikation på din PC med den indbyggede simulator. Husk, at dette også gælder for din PLC, hvor det gøres via PLCSIM.

 

Relevante links
Download HMI Template Suite
Service til industrien

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085

Send til en kollega

0.048