23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ikke helt pip: Krebs A/S skal levere varmepumper til sektorkoblingsprojekt

Krebs A/S er valgt til at skulle levere varmepumperne, når overskudsvarmen fra fjerkræsslagteriet Danpo og Give Fjernvarme skal dirigeres ud til fjernvarmekunderne.

Danpos fabrik i Farre nær Give producerer ikke mindre end 1.000 tons kyllingeprodukter om ugen, og samtlige produkter bliver frosset ned i det øjeblik, de er forarbejdet. Dette skaber en masse energi, og det er lige her, at der findes en uudnyttet ressource. 

De kraftige køleprocesser i forbindelse med nedfrysningen afgiver store mængder af varme, og den overskudsvarme vil Danpo og Give Fjernvarme dirigere ud til fjernvarmekunderne. Dét er sektorkobling i praksis. 

Krebs A/S er valgt til at skulle levere de varmpumper, som skal bruges til at føre overskudsvarmen videre til Give Fjernvarmes kunder - en opgave, som er helt i tråd med de øvrige projekter, som Krebs A/S arbejder med.  

Skal levere op til 50 % af den nødvendige varmeproduktion 

Den tekniske løsning består i to varmepumper på tilsammen 5 MW eldrevne varmepumper, der forsynes med overskudsvarme og via varmeveksleren sender vandet ud i fjernvarmesystemet i den rette temperatur. 

Hele projektet forventes at stå klar i 2024. 

Fra slutningen af 2024 forventes disse anlæg at levere op til 50% af den nødvendige varmeproduktion i Give og Farre.

 

 

 

 

Krebs A/S
Svendborgvej 21
9220 Aalborg Øst
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39715775

Kontaktperson

MK
Morten Krebs
Indehaver
mkc@krebs-as.dk

Send til en kollega

0.047