23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nykøbing Mors Fjernvarmeværk køber velafprøvet Linka-teknologi

Nykøbing Mors Fjernvarmeværk etablerer en ny 9 MW halmfyret varmecentral med halm leveret fra de lokale landmænd på Mors.

Den nye varmecentral skal placeres overfor det nuværende solvarmeanlæg ved Limfjordsvej udenfor Nykøbing Mors, hvorved den tunge trafik med halm undgår at komme ind i byzonen. 

Med integreringen af det eksisterende solvarmeanlæg og det nye halmfyrede biomasseanlæg, bliver Nykøbing Mors Fjernvarmeværk mindre sårbare overfor deres nuværende brændselspriser (olie og gas), og sikrer dermed fjernvarmeforbrugerne en fornuftig og økonomisk stabil varmepris.

Det er Linka Energy som med kontrakten for totalentreprisen af det komplette, CO2-neutrale halmkedelanlæg, overordnet står for levering af bygnings- og maskinanlæg samt terrænarbejder, hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk. 

Linkas yderst robuste, gennemprøvede og veldokumenterede teknologi og design af halmkedelanlægget vil sikre en problemfri drift af varierende kvalitet af både våd og tør halm, ligesom anlægget problemfrit klarer både bigballer (Heston) og Midibigballer.

Den energi- og miljøvenlige drift, der er kendetegnet ved Linkas halmkedelanlæg, resulterer i lavest mulige elforbrug pr. produceret varmemængde - målt på kWh(el) / MWh(varme) – hvilket er helt afgørende for kedelsystemets driftsmæssige performance. 

Hos Linka, er det den klare opfattelse, at fremtidens CO2-venlige biomasseanlæg også kommer fra landbruget, da halm, frøgræs, raps og lignende fjerner og optager CO2 fra luften, mens det vokser. Når biomassematerialet herefter brændes, frigives denne CO2 igen og kan optages af andre planter og træer. Gevinsten for klimaet kommer derfor, når halmen bliver brændt i stedet for at rådne.

Efter planen tages første spadestik august 2023, og det færdige halmkedelanlæg ibrugtages ultimo 2024.

Hvis du vil vide mere om Linkas biomasseanlæg og andre af vores produkter, så kontakt vores salgsafdeling via linket her: Linka Energy A/S

 

Linka Energy A/S
Nylandsvej 38
6940 Lem St
Ringkøbing-Skjern Kommune
Danmark
CVR nummer: DK17775693

Kontaktperson

CML
Claus M. Larsen
Head of Project Sales & Partner
+45 2428 5460 cml@linka.dk

Send til en kollega

0.095