23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danfoss og HOFOR indgår samarbejde om AI-drevet energibesparelse i ejendomme

Strategisk samarbejde udvides i et projekt for at øge energieffektiviteten og reducere det samlede energiforbrug i etagebolig-ejendomme.

Det førende fjernvarmeselskab i Danmark HOFOR vil benytte Leanheat®-løsningen fra den multinationale ingeniørkoncern Danfoss. Danfoss Leanheat®-løsningen kombinerer banebrydende teknologi, dataanalyse og kunstig intelligens til at optimere energiforbruget og forbedre driftseffektiviteten i bygninger. Det strategiske projekt vil reducere det samlede energiforbrug, forhindre spidsbelastninger og minimere CO2-udledninger i op til 700 etagebolig-ejendomme i HOFORs netværk i København. 

Ved at udnytte Leanheats avancerede algoritmer og intelligente varme-styringssystem vil HOFOR give sine kunder konkrete fordele med forventede gennemsnitlige besparelser på 5 %. Projektet er planlagt med opstart i varmesæsonen 2023/24 og løber frem til juni 2026. Når konceptet har bevist sin effekt, kan den intelligente varmestyring fra Danfoss blive udbredt til alle ca. 10.000 store etagebolig-ejendomme i HOFORs netværk i København.  

Jürgen Fischer, President Danfoss Climate Solutions, siger: "Dette partnerskab samler to af Danmarks førende aktører inden for energieffektivitet. Vi er stolte af at samarbejde med HOFOR. AI-teknologi (kunstig intelligens) er fremtiden. Med innovative digitale løsninger kan vi indsamle de data, der er nødvendige for at automatisere og maksimere energieffektiviteten i bygninger og effektivt minimere CO2-udledninger.”

Digitale løsninger til automatisk justering af forbrug i spidsbelastningsperioder 

For at sikre problemfri integration og effektiv styring af varmesystemerne vil alle ejendomme, der er involveret i projektet, blive udstyret med Danfoss’ intelligente varmestyringssystem, der kobles til internettet. På baggrund af en række data som fx vejret, størrelsen på ejendommen og tidspunktet på døgnet kan HOFOR se, hvornår det er muligt at tilføre bygningen mindre varme, uden at beboerne kan mærke det.  Den intelligente styring gør det altså muligt at målrette reduktionen af spidsforbruget og dermed tilføje fleksibilitet til energisystemet, reducere behovet for fossile brændstoffer og effektivt reducere CO2-udledninger. 

HOFORs beslutning om at indgå partnerskab med Danfoss og implementere Leanheat®-løsningen understreger deres engagement i bæredygtighed, energieffektivitet og reduktion af drivhusgasemissioner. Ved at udnytte banebrydende teknologi og innovative løsninger går Danfoss og HOFOR i spidsen for omlægningen til et grønnere og mere bæredygtigt fjernvarmesystem.

Danfoss A/S – Salg Danmark
Hårupvænget 11
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20165715
P nummer: 1000311543

Kontaktperson

BMM
Brit Møller Martensen
Marketing Manager
+45 26109552 brit.martensen@danfoss.com

Send til en kollega

0.047