23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EPD-miljøvaredeklarationer på boligventilation?

Som de første boligventilationsaggregater, er 10 af Dantherms anlæg nu miljødeklareret og inkluderet i EPD-databasen, der dokumenterer produkternes miljømæssige egenskaber.

Hvad er EPD?

Den 12. marts 2024 blev en række af Dantherms boligventilationsaggregater miljødeklareret af EPD Danmark, som er en uafhængig organisation, der udgiver miljøvaredeklarationer for byggevarer iht. kravene i den europæiske standard EN15804, og som arbejder for en europæisk harmonisering af verificerbar dokumentation af byggevarers miljøegenskaber.

Ventilationsaggregaternes funktion

Boliventilationsprodukterne er designet til effektivt at forbedre luftkvaliteten indendørs. Kontinuerlig ventilation tilfører frisk filtreret udeluft, og fjerner fugtig luft fra boligen. Via varmeveksler bruges energien fra den luft der fjernes til at opvarme den frisk udeluft der tilføres boligen. Intelligent styring sikrer optimal ydeevne, måler fugtniveauet, og bidrager derved til at sørge for et komfortabelt indeklima. De decentrale ventilationsanlæg anvendes især til ventilation i såvel lejligheder som villaer. 

Det handler om miljøet

Der er ikke endnu krav om EPD-deklaration for boligventilationsaggregater til nybyggeri i Danmark, men Dantherm arbejder målrettet for at minimere miljøpåvirkningerne relateret til vores produktion og virke såvel som anvendelsen af vores produkter ude hos slutbrugere, hvorfor vi som koncern har prioriteret at opnå deklarationen nu. Du kan downloade EPD-deklarationerne her.

Har du hørt om DGNB?

Af samme årsag har vi også udgivet en rapport om, hvordan Dantherms boligventilationsaggregater påvirker og støtter op om DGNB-certificeringsordningen for etageboliger og rækkehuse. DGNB-certificeringen er en anerkendt bæredygtighedscertificering, som er rettet mod bygninger og byområder. Certificeringssystemet tager udgangspunkt i den helhedsorienterede tilgang til bæredygtighed, som defineres af FN’s tre hovedsøjler: social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.  Du kan hente DGNB-rapporten her.

De følgende af Dantherms aggregater har opnået EPD-miljøvaredeklaration:

  • Dantherm HCV300 PRO
  • Dantherm HCV400 PRO P1
  • Dantherm HCV400 PRO P2
  • Dantherm HCV400 PRO E1
  • Dantherm HCV460 PRO P2
  • Dantherm HCV460 PRO E1
  • Dantherm RCV320 P1
  • Dantherm RCV320 P2
  • Dantherm RCV320 E1
  • Dantherm RCC220 P2 

Vi har i øvrigt også publiceret en række spændende artikler om boligventilationsteknologi og nogle af de projekter, vi har deltaget i. Fx Light House i Aarhus og UN17 Village i Ørestaden

Du finder et overblik over alle artikler her.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information.

Dantherm Group A/S
Marienlystvej 65
7800 Skive
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20864591
P nummer: 1004912767

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063