23948sdkhjf
Del siden
Annonce

S&M overtager Dansk Energi Management A/S

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Spangenberg & Madsen overtager de fleste aktiver i Dansk Energi Management A/S efter en rekonstruktionsproces, der med den nye direktørs ord ’er gået over al forventning’. Betroede medarbejdere i DEM skal nu stå i spidsen for virksomhedens team af fagfolk med fokus på hhv. det nationale og det globale marked.

Udløber
19. juli 2025

Det er en på alle måde glædelig nyhed, at Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S (S&M) overtager størstedelen af aktiverne i Dansk Energi Management A/S (DEM).

Sådan lyder det begejstret fra den administrerende direktør for den 120 år gamle rådgivervirksomhed S&M og datterselskabet DEM: Michael Søgaard Rasmussen. Hverken bekendtskabet eller samarbejdet med DEM er nyt for den administrerende direktør, der i årevis anerkendende har fulgt DEMs imponerende bedrifter. 

”Vi er glade for, at rekonstruktionsprocessen for Dansk Energi Management A/S er afsluttet på den bedst tænkelige måde, så størstedelen af deres aktiviteter kan fortsætte som hidtil. Samtidig er vi nu endnu flere kollegaer og associerede eksperter med en enormt høj faglighed i samme firma-familie, og det kan ikke undgå at blive en fordel for alle. Kollegaer, kunder, projektrelationer og samarbejdspartnere i begge selskaber vil kunne mærke den win-win-effekt”, siger Michael Søgaard Rasmussen.

Han understreger, at projekter og samarbejdsrelationer i datterselskabet DEM vil fortsætte som hidtil.

Spangenberg & Madsen er et af landets ældste rådgivende ingeniørfirmaer og tilbyder rådgivning inden for en bred vifte af tekniske kompetencer: byggeri, infrastruktur, industri, brand, sikring, dokumentation, el, VVS og HVAC. Med opkøbet af DEM integreres også bæredygtighedsrådgivning, energieffektivisering, teknikrådgivning og udenlandske projekter inden for områderne Vedvarende Energi, Monitorering & Evaluering, samt Klima & Miljø.

Ny, vigtig rolle til afgående direktør
Den afgående direktør, Jørn Lykou, fortsætter i DEM som Global Business Director. Jørn vil sammen med ny afdelingschef for Global, Heidi Kristiansen, varetage den daglige ledelse af den nye afdeling – Global. Derved kan Jørn Lykou fortsat bidrage med sin enorme erfaring og ekspertise, når han bl.a. får ansvar for effektive leverancer i globale projekter, ansvar for projektøkonomi, samt udvælgelse af tilbudsprojekter og prissætning af disse - i samarbejde med afdelingslederen for Global, lyder det fra adm. Direktør Michael Søgaard Rasmussen. 

”Der er ingen tvivl om, at Jørns kompetencer og bedrifter gennem årene aftvinger respekt – både fra mig, medarbejdere, samarbejdspartnere og alle andre. Derfor er jeg utrolig glad for og stolt over, at Jørn har valgt fortsat at bidrage med sin enorme faglige indsigt og sin store erfaring i DEM. Jeg er stolt af, at vi i fællesskab er lykkes så godt med denne proces – det vidner om en lys fremtid for os alle – sammen”, siger Michael Søgaard Rasmusen.

Jørn Lykou samstemmer og tilføjer: ”Opkøbet markerer et nyt og lovende kapitel for os i DEM – og også for Spangenberg & Madsen. Vores virksomhed vil fortsat operere under navnet DEM under et nyt CVR-nummer, og vi vil fortsat levere den samme høje kvalitet og service, som vores kunder og samarbejdspartnere har været vant til.

To nye ledere hentes internt
Førnævnte Heidi Kristiansen og Ole Svane Hansen er begge betroede medarbejdere – og de er nu begge udnævnt til afdelingschef for hhv. den globale og den nationale afdeling. Heidi Kristiansen bliver som afdelingschef for Global ansvarlig for tilbudsaktiviteter globalt samt personaleleder for afdelingen, herunder sikring af den faglige udvikling af personalet. Den daglige ledelse af afdelingen deles i øvrigt med Jørn Lykou jf. herover.

Ole Svane Hansen vil blive leder af afdelingen for Indland og ansvarlig for aktiviteter og medarbejdere i Danmark, herunder ansvar for effektive leverancer i projekterne, ansvar for projektøkonomi; personaleansvar inkl. sikring af den faglige udvikling af personalet, salg og sikring af ordrebog for opgaver og projekter i afdelingen, samarbejder mellem afdelingerne.

”Det er en stærk konstruktion, og jeg glæder mig til at se disse 3 fagkompetencer spille hinanden endnu stærkere”, siger administrerende direktør Michael Søgaard Rasmussen.

En lys, fælles fremtid
At en rekonstruktionsproces, hvor hverdagen er præget af uvished om fremtiden, kan være en hård omgang at stå igennem som medarbejder, anerkender Michael Søgaard Rasmussen, i dén grad. Han er ikke et sekund i tvivl om, at opkøbet vil give ro i det nye DEM og styrke begge selskaber og kollega-teams, der naturligt nok vil have en del med hinanden at gøre fremover

”Denne integration vil bringe stabilitet og nye muligheder for os alle, og alle i DEM kan ånde lettet op, for alle ansættelsesforhold videreføres. Jeg har desuden lovet vores godt og vel 20 nye kollegaer, at jeg forpligter mig til transparens og ærlighed samt til at være klar og konkret - hele vejen igennem vores integrationsproces. Og det er et løfte, jeg vil holde”.

Spangenberg & Madsen er et af landets ældste rådgivende ingeniørfirmaer og tilbyder rådgivning inden for en bred vifte af tekniske kompetencer: byggeri, infrastruktur, industri, brand, sikring, dokumentation, el, VVS, HVAC mm. Læs mere om vores fagligheder, tilgang til bæredygtighed og ledige stillinger her.

Følg vores virksomhed på LinkedIn og bliv klogere på vores projekter mm. her. 

For yderligere kommentarer eller spørgsmål:
Kontakt kommunikationsansvarlig Louise Skøtt Gadeberg: +45 6167 3760 / loga@sogm.dk

Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Herstedøstervej 27-29
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20436190
P nummer: 1004306491

Kontaktperson

Louise Skøtt Gadeberg
Kommunikationsansvarlig
+45 61673760 loga@sogm.dk

Send til en kollega

0.078