23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Prysmian tester HVDC søkabelinstallation på 2,1 km dybde

Med ikke-metallisk og 50% lettere armering

Prysmian har afsluttet en vellykkede installationstest af et 500 kV HVDC 1-leder søkabel på 2.150 meters vanddybde. Dette er en ny rekord for offshore HVDC kabelinstallation og er med til at sætte en ny markedsstandard.

Søkablet benytter en ikke-metallisk armering baseret på kompositmateriale af høj trækstyrke syntetiske fibre. Den innovative armeringsløsning er 50 % lettere end en tilsvarende metallisk løsning og er egent til dybvandsinstallation ned til 3.000 meter.

”Teknologien er et resultat af en syvårig R&D-udvikling, som involverede modulering, materialeselektion og -testning. Arbejdet endte op med en innovativ letvægts- og højtydende armering, udviklet for at sikre vores elforsyningskunder en ny søkabelløsning”, udtaler Srinivas Siripurapu, EVP og Chief R&D Officer hos Prysmian Group.

”Med denne banebrydende innovation bekræfter Prysmian Group sit løfte om udvikling af nye teknologier”, udtaler Hakan Ozmen, EVP Projects hos Prysmian Group.

HVDC-søkablet skal anvendes til Tyrrhenian Link, et projekt på 1,7 milliarder euro tildelt i 2021 af Terna S.p.A. Jævnfør den nøglefærdige kontrakt vil Prysmian designe, levere og installere godt 1.500 km søkabler mellem Sardinien, Sicilien og Campania og dermed styrke Middelhavets energiforsyning.

Alle kabler vil blive fremstillet på Prysmians fabrik i Arco Felice, Italien. 

Den nye 1.000 MW forbindelse vil hjælpe Italien med at nå sine energiomstillingsmål, og tillade de tre regioner at øge deres overførselskapacitet af vedvarende energi fra sol- og vind.

Den samme letvægts armeringsteknologi er allerede blevet anvendt i 2019 til en HVAC søkabelforbindelse mellem de græske øer Evia, Andros og Tinos med en vanddybde på 550 meter og i 2020 til Kreta-Peloponnes HVAC-søkabelprojektet på en 1.000 meters dybde.

Prysmian Denmark
Roskildevej 22
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27917887
P nummer: 1020861459

Kontaktperson

EKJ
Eva Kjær Jones
eva.jones@prysmian.com

Send til en kollega

0.033