23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sikker genanvendelse: produktkendskab forebygger brandrisici

Brandrisikoen i genanvendelsesindustrien stiger, især med komplekse produkter som litiumbatterier og hvidevarer. Safevent tilbyder specialiserede løsninger og rådgivning, der sikrer, at produktionen foregår sikkert og lovmæssigt. Vores ekspertise i brandsikring, bl.a. ved brug af nitrogen, hjælper virksomheder med at håndtere ukendte risici og undgå farlige situationer. Læs hele klummen for at forstå, hvordan Safevent kan hjælpe med at forebygge brande og eksplosionsulykker i en industri i hastig udvikling.

Udløber
2. februar 2025

Genanvendelsesindustrien vokser hurtigt, især på grund af EU’s mål om at genanvende 55% af det kommunale affald inden 2025 og 65% inden 2035. Det betyder, at flere komplekse produkter finder vej til neddelingsprocessen og øger behovet for specialiseret rådgivning og forebyggende systemer.

Når produkter skal genanvendes, skal de igennem flere processer hvor de sorteres, neddeles, smeltes, transporteres og opbevares. Alle disse processer kan medføre brand eller eksplosion, hvis der ikke tages de rette hensyn. Det gælder især for nye typer produkter som litiumbatterier, hårde hvidevarer og tekstiler

Safevent tilbyder sikring, der overholder lovmæssige regler og direktiver ved at bruge en række metoder, der forebygger og begrænser brand og eksplosioner. 

- Vi sikrer typisk produktionsanlæg og maskiner som shredder- og sorteringsanlæg, transportbånd, kanaler og siloer mod brand og eksplosioner i genanvendelsesindustrien, fortæller direktør René Hvidkær Jørgensen fra Safevent.

Rådgivning er nøglen

Et af de nye komplekse produkter i genanvendelsesindustrien er litiumbatterier, som har en høj energitæthed. Litiumbatterier udgør en stor brandfare, hvis de bliver ustabile og kortslutter, hvilket allerede har medført nedbrændte anlæg og udfordret affaldsindustrien. 

Dette kan dog forebygges med den rette rådgivning og viden. Derfor bliver Safevent’s systemer i højere og højere grad integreret som en del af forebyggelsesløsninger i dag, ligesom Safevent tages med på råd i alle processer. 

- Der er mange ukendte faktorer, fordi denne branche tidligere har ladet tingene brænde. De nye produkter, kender man måske endnu ikke til bunds, og derfor er der uvished om, hvordan de skal neddeles og hvor længe, de skal afkøles. Det dur ikke at gøre som man plejer, brandrisikoen er for stor. Man skal have styr på, hvordan materialerne reagerer, forklarer René Hvidkær Jørgensen. 

F.eks. bruges nitrogen i et større omfang til at sikre materialerne mod brand. Her rådgiver Safevent også om, hvor længe komplekse produkter skal køle for at forhindre, at der opstår gnister. 

 - I mange processer bruger man nitrogen til at kontrollere, forebygge eller slukke evt. begyndende brand - men det kræver viden. Det køler nemlig ikke på samme måde som vand. Selvom nitrogen er utroligt effektivt til at slukke brande med, ved at nedsætte ilt niveauet til under 13% , er det forskelligt fra produkt til produkt, hvor lang tid, de skal køle ned for at undgå, at der opstår gnister og potentiel brandfare. Vi er ofte med i udviklingsfasen, fordi vi er gode til at stille de rigtige spørgsmål og levere den nødvendige rådgivning og ekspertise, siger direktør René Hvidkær Jørgensen fra Safevent. 

Om Safevent

Safevent er specialiseret i løsninger, der minimerer brand og eksplosionsfare i produktionsanlæg. Herved minimeres skader på anlæg og medarbejdere samtidig med, at driftstab undgås. Safevent rådgiver om og leverer løsninger inden for forebyggelse, begrænsning og bekæmpelse af brand og eksplosioner, hvor hele processen fra rådgivning over installation til efterfølgende service håndteres.

Safe Vent
Egholmvej 5B
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38999605
P nummer: 1013157657

Kontaktperson

RHJ
René Hvidkær Jørgensen
+45 21628242 rh@safevent.dk

Send til en kollega

0.032