23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Technor hjælper en sød nabo

Fra gammelt til nyt: 9000 m3/h indblæsning og udsugning i gammel lager hal, betyder ny forbedret produktion af lækre kager og desserter hos Bæchs Conditori A/S

Hvad kan man bruge en gammel lagerhal til?

Skal man rive ned og bygge nyt, eller skal man investerer i det gamle ?

Argumenterne kan være mange for det ene og det andet, men hos Bæchs Conditori A/S i Hobro valgte de at se med nye øjne på det gamle. Dermed blev deres gamle lagerhal omdannet til ny produktionshal til produktionen af lækre kager og desserter. 

Dog stod de med den udfordring at luften i hallen ikke blev udskiftet optimalt, og selve nedkølingen af det færdige bagværk ikke foregik hurtigt nok. De rakte ud og bad os finde en løsning, som endte ud i et 9000 m3/h anlæg, anlagt på taget af den nye produktionshal. 

I den ene ende formes kagerne og sættes på stikvogne, så her var der brug for bedre indblæsning ved arbejdsstationerne. For at sikre en jævn fordeling af indblæsningsluften langs hallens bredde, anvendes to indblæsningsposer. Disse poser sikrer en effektiv lufttilførsel og er samtidig nemme at rengøre, som var et krav til det nye anlæg, da produktionen omhandler fødevarer.

Kagerne transporteres derefter til den anden ende af hallen hvor de store ovne står klar, og det er også i denne ende at nedkølingen finder sted. Hver af de tre ovne har deres egen udsugningsemhætte. Det betyder at de automatiske hurtiggående spjæld kan åbne individuelt når ovnen er i brug. Smart hvis vi selv skal sige det! 

Afkølingen af kagerne foregår hen over to spærfag ved siden af ovnene. For at fjerne varmluft fra kagerne er der installeret udsugning ved hver spærfag. Desuden er spærfagene udstyret med lamelgardiner for at forhindre varmluften i at sprede sig til andre områder i hallen.

 Dette sikrer optimal vedvarende temperatur i hallen, så medarbejderne ikke oplever store udsving i arbejdstiden. 

Vores direktør mente dog at projektlederen kun skulle modtage kage som betaling for projektet, men det er vi andre (og vores livvidder) nu meget glad for ikke var tilfældet. 

Dog siger vi mange tak for fredags kagen i sidste uge ;)

 

Technor ApS
Sjællandsvej 22
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19962571
P nummer: 1004072010

Kontaktperson

MS
Mathias Sørensen
mhs@technor.dk

Send til en kollega

0.079