23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lineært servodrev øger effektiviteten og sparer energi

Siemens lineære servosystem gør Körbers nye Layer Picker Mono Gantry op til 78 % mere effektiv end tidligere modeller, og sender samtidig overskydende energi tilbage til elnettet, hvilket reducerer både omkostninger og CO₂-udledning.

Hvis det at løfte lag af paller var en olympisk disciplin, ville Körber Supply Chains nye Layer Picker Mono Gantry være favorit til guldet.  Alligevel er hastigheden ikke det mest unikke ved den nye model. Og det er faktisk heller ikke det, at Körber har lagt et stort arbejde i at designe den, så den kan skilles ad og sendes som almindelig fragt i tre 40-fods containere, hvor den gamle krævede specialtransport. Ikke alene er det godt for pengepungen, det sparer også miljøet for CO2-udledning.

Energi tilbage i nettet
Det mest unikke er strømforbruget. Mens fragtprisen giver en engangsbesparelse, kan kunderne også se frem til besparelser på elregningen i det lange løb. Løsningen er nemlig lavet med Siemens SINAMICS S120-drevsystem med shared power, hvor systemet høster bremseenergien på samme måde, som elbiler lader batteriet under nedbremsning. Mono Gantryen har ingen batteri, men energien går ikke tabt. Siemens Active-Line moduler konverterer nemlig energien til bygningsstrøm, som bruges til fx kaffemaskinen i kantinen.

Ved at sende energien tilbage i nettet i stedet for at brænde det af i modstand kan der spares omkring 13.000 kWh om året per Layer Picker ved 180 pluk i timen og en drift 24/7 hele året. Det svarer til forbruget i tre gennemsnitlige danske husstande om året.

Nemt og hurtigt at indkøre hos kunden
Udviklingsarbejdet udsprang oprindeligt af, at Körber ville løse problemet med fragten og lave et modulært system. De næste ønsker handlede om hastighed, både i opsætning hos kunden og i maskinens effektivitet, og det var i forbindelse med sidstnævnte og i samarbejde med Siemens, at valget faldt på et lineært servosystem.

Du kan læse hele kundehistorien her

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085

Send til en kollega

0.047