23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dall Energys franske eventyr fortsætter: 14 MW fjernvarmeanlæg til Amiens

Den 14. november 2023 var en glædesdag for Dall Energy med en underskriftsceremoni i den nordfranske by Amiens. Til stede ved ceremonien var blandt andet Amiens’ borgmester Brigitte Fouré, den daværende danske ambassadør Michael Starbæk Christensen, Engie Solutions og Dall Energy.

Underskriftsceremonien markerede en skelsættende kontrakt med energigiganten Engie Solutions og Amiens Energies om et 14 MW fjernvarmeanlæg til byen Amiens. Amiens Energies er et SEMOP (Public private partnership), som ejes til dels af byen Amiens, Engie Solutions og den franske bank Caisse des Dépôts.

Både direktøren for Amiens Energies Vincent Pibouleu, Amiens’ borgmester Brigitte Fouré og Dall Energys CEO Jens Dall Bentzen udtalte sig begejstret om det nye fjernvarmeprojekt baseret på Dall Energys teknologi:

"Vi har valgt Dall Energy som partner på dette offentlig-private fjernvarmeprojekt, fordi deres teknologi i sandhed gør det muligt at sikre fortsat grøn omstilling og holde priserne nede til fordel for Amiens' knap 140.000 borgere"

Vincent Pibouleu, adm. direktør for Amiens Energies

”Som så mange andre franske byer kæmper vi for den grønne omstilling samt vores mål om at være lokalt energi-selvforsynende i Amiens i 2050. Derfor er vi glade for, at Amiens Energies har lavet en aftale med ENGIE Solutions og Dall Energy, så vi både kan accelerere vores omstilling og drage nytte af en lokal, miljøvenlig ressource”.

Brigitte Fouré, borgmester i Amiens.

”Underskriftsceremonien er en stor dag for os, og vi er beæret over, at borgmester Brigitte Fouré, den danske ambassadør for Frankrig Michael Christensen og Engie var til stede. Ceremonien er forhåbentlig startskuddet til et langt og værdifuldt samarbejde med Engie om at drive den grønne omstilling frem i Frankrig, for vi har allerede et stort antal projekter i pipelinen med netop Engie Solutions”.

Jens Dall Bentzen, CEO Dall Energy

Dall Energys biomasse forgasningsteknologi hitter i Frankrig 

2023 stod i sandhed i det franske tegn for Dall Energy. I starten af året investerede den franske papirkoncern Clairefontaine nemlig i et 20 MW procesanlæg til deres fabrik i Vosges-regionen. Dall Energys kontrakt med Engie Solutions om et 14 MW varmeværk markerer derfor endnu en gang, at biomasse og forgasningsteknologi er et hit i Frankrig.

Dall Energy blev valgt til projektet på baggrund af virksomhedens unikke forgasningsteknologi. I Frankrig betragtes biomasse som en værdifuld ressource, der kan føre vejen i den grønne omstilling væk fra naturgas. Samtidig er Frankrig et land, som har en stor volumen af have-/parkaffald, hvilket gør Dall Energys kombi-teknologiske anlæg til en ideel og bæredygtig løsning.

Med Dall Energys biomasseforgasningsteknologi kan svære biomasse restprodukter som have-/parkaffald eller træflis, nemlig forgasses via pyrolyse. Have/-parkaffald er f.eks. en ressource, som opstår naturligt og er til rådighed året rundt. Samtidig er denne typer affald bedre som biobrændsel end til kompostering. Ved kompostering af haveaffald udleder man nemlig klimasyndere som methan og Co2.

Skrevet af: Celina Albæk d. 27. september 2024.

Dall Energy ApS
Dr. Neergaards Vej 3
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30519787

Kontaktperson

Jens Dall Bentzen
Direktør
+45 29872222 jdb@dallenergy.com

Send til en kollega

0.047