23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fleksibilitet er nøgleordet for Dall Energys biomasseovn

Dall Energys patenterede biomasseforgasningsovn præsenterer en bred vifte af fordele, som kan sikre en bæredygtig varme-/energiproduktion. Dyk ned i ovnens funktioner og dynamiske fleksibilitet, hvad angår brændselsfleksibilitet, lave emissioner og lastregulering.

Biomasseovnens teknologi tilbyder først og fremmest en ekstraordinær brændselsfleksibilitet, både hvad angår typen af brændsel og dets kvalitet. Dall Energy har erfaring med en række forskellige typer af brændsel, såsom: 

  • Have-/parkaffald, træflis, blandinger af træflis og biogasfibre, blandinger af træflis og mask, bark/smågrene, affaldstræ og emballage & paller.

Det er ikke kun en bred palette af biomassetyper og brændselsblandinger, som biomasseovnen kan anvende. Den giver nemlig også mulighed for at benytte billigere og ”svært” brændsel, hvilket kan være have-/parkaffald og paller med et fugtniveau på 20%-60%.

Ud over de mange muligheder inden for brændsler muliggør biomasseovnen en ultra fleksibel lastregulering. Lastområdet for biomasseovnen kan nemlig varieres imellem 10%-100%. 

Biomasseovnen bidrager også til mere fleksibilitet, hvad angår drift og omkostninger. Med evnen til at anvende svære og billige biomassetyper koster det automatisk mindre at indkøbe brændsel. Dall Energys ovn har ikke nogen rist, som ellers skal vedligeholdes jævnligt ved ristefyrede anlæg. Vedligeholdelse af elektro-og posefilter er heller ikke nødvendige med biomasseovnen, hvilket yderligere mindsker omkostninger og behovet for vedligeholdelse. Lav gashastighed i ovnen medfører lavt støvindhold. Samtidig gør Dall Energys optimering af røggaskondensering, at der fjernes rigeligt med støv til at være i overensstemmelse med de europæiske lovkrav.  

Miljøvenlig, grøn energi på flere niveauer 

Biomasseovnen er en ideel allieret i den grønne omstilling. Først og fremmest er ovnens støv emissioner meget lave – faktisk hele 50% under EU’s luftemissionskrav. Dette er på trods af, at ovnen ikke bruger elektro- og posefiltre. Samtidig er udledningen af NOx og CO henholdsvis 30% og 95 % lavere end ved traditionelle ristefyrede løsninger. 

Anlæg baserede på Dall Energys biomasse forgasningsovn kan anvende have-/parkaffald. Dette er en bedre praksis for miljøet end f.eks. kompostering af haveaffald. Ved kompostering af haveaffald udleder man nemlig klimasyndere som methan og CO2. På denne vis udnytter man lokale biomasseressourcer som haveaffald, der er tilgængelig året rundt - imens man undgår udledning af skadelige stoffer som methan. Det er derfor en bæredygtig og miljøvenlig win-win situation at anvende haveaffald til biomasseovnen. 

Hvordan fungerer Dall Energys biomasse forgasningsovn? 

Biomasseovnen kombinerer modstrømningsforgasning med direkte afbrænding af gassen. Først sendes brændslet ind i ovnen. Her i det øverste lag af brændslet tørres biomassen, og der opstår pyrolyse. Biomassen transformeres til brændbare gasser og ren aske. Varmen til tørring og pyrolyse kommer til dels nedefra ved en forbrænding af selve forgasningsprodukterne, og dels oppefra som strålevarme fra selve ovnrummet. Mængden af primærluft er kun ca. halvdelen af, hvad der anvendes til traditionel risteforbrænding. Selve ovnbunden har et relativt stort areal, og disse to ting bevirker en lav lufthastighed i brændselslaget. Dette mindsker medrivning af partikler fra brændslet og giver en røggas med meget lavt indhold af støv.

Selve syngassen forbrændes i ovnkammeret i en meget stabil proces, hvor temperaturen holdes konstant via røggascirkulering.

Vores kontrolsystem tillader drift med lavere luftoverskud, end hvad der er muligt ved normal risteforbrænding. Dette muliggør blandt andet en usædvanlig høj totalvirkningsgrad.

Læs mere om Dall Energys teknologi her: 

https://dallenergy.com/da/teknologier/forgasningsovn/

https://dallenergy.com/da/teknologier/meget-lave-emissioner/

https://dallenergy.com/da/teknologier/fordelene-ved-vores-teknologi/

Skrevet af Celina Albæk d. 27. september 2024. 

Dall Energy ApS
Dr. Neergaards Vej 3
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30519787

Kontaktperson

Jens Dall Bentzen
Direktør
+45 29872222 jdb@dallenergy.com

Send til en kollega

0.031