23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vandet kommer – Men hvad kan vi gøre ved det?

I Danmark står vi overfor store udfordringer med stigende vandmængder – fra kysterne, fra regnen og fra grundvandet. Med de stigende udfordringerne følger også nye muligheder for klimatilpasning.

Building Green inviterer den danske bygge- og anlægsbranche til sammen at diskutere og blive klogere på disse muligheder på den årlige klimatilpasningskonference Build for Water den 10.-11. december.

Vandet udefra, oppefra og nedefra er et stigende problem og har store konsekvenser både herhjemme og ikke mindst i udlandet, hvor medierne i den seneste tid har delt nyheder om de katastrofale oversvømmelser i Spanien. Ifølge Sebastian H. Mernild, der er Danmarks førende professor i klimaforandringer og glaciologi, er det utvetydigt at menneskelig indflydelse har opvarmet klimasystemet, og det kræver handling:

– Vi ser et klimasystem i forandring. Et klima der bliver varmere, vådere og mere ekstremt. Et sådant klima kommer med samfundsmæssige konsekvenser. Vi skal klimatilpasse os mod stigende nedbør og oversvømmelser. Det skal ske både klogt og effektivt. Man skal deltage på Build for Water for netop at få indsigt i disse udfordringer og i de mulige løsninger, fortæller Sebastian H. Mernild, der åbner konferencen med en tale om klimaforandringer og fremtidige konsekvenser.  

De stigende vandmængder skaber et øget fokus på klimatilpasning i byerne og ved kysterne og det stiller krav til landskabsarkitekter, rådgivere, byplanlæggere og andre, der arbejder med vand og klimatilpasning. Bygge- og anlægsbranchen skal tage det mere alvorligt, lyder det fra projektchef hos Realdania Mikkel Suell Henriques, der taler om veje til mere bæredygtig klimatilpasning på konferencen. Han uddyber:

– Vand kan være smukt og berigende, men det kan også ende med det modsatte. Alle parter omkring det byggede miljø er nødt til at tage vandet mere alvorligt – i alle opgaver. Jeg deltager på Build for Water, fordi emnet er vigtigt, fordi det er så pokkers kompliceret og fordi jeg glæder mig til inspiration og input fra både talere og deltagere.

Sammen om løsninger på fremtidens vandudfordringer

På Build for Water har Building Green inviteret eksperter på tværs af branchen til at holde oplæg om og debatere klimaforandringernes indflydelse på vores byer og samfund,  og hvilke løsninger og muligheder vi kan arbejde med. Ifølge Building Green skal branchen stå sammen om at finde løsninger på fremtidens vandudfordringer, og derfor vil konferencen også byde på konkrete erfaringer, udfordringer og praktiske løsninger. Derudover får deltagerne en masse inspiration til hvordan vi i fremtiden kan blive bedre til at arbejde sammen om og med vandet. En af eksperterne i talerpanelet er Ditte Marie Reinholdt Jensen, der er strategikonsulent hos HOFOR og er med i en debat om, hvem der har ansvaret for klimatilpasning og hvordan vi løser problemerne:

– Build for Water kommer godt rundt om både de problemer og de muligheder vores byer står overfor i forbindelse med tilpasning til fremtidens vildere vejr. Samtidig rejses der en lang række vigtige – og svære – emner, som jeg glæder mig til at se udfoldet, for eksempel residualrisiko, tilbagetrækning og borgerinddragelse, lyder det fra Ditte Marie Reinholdt Jensen.

LYTT Architecture har hele to talere med på Build for Water, og landskabsarkitekt og partner Anne Hartvig Mogensen og arkitekt og partner Julie Kaalby Bjerre er med, fordi de også tror på branchen skal stå sammen og fordi de gerne til dele ud af deres viden og erfaringer:

– Vi synes først og fremmest, man skal deltage i Build for Water for at holde fingeren på pulsen i forhold til ny viden, nye projekter og ikke mindst nye løsninger. Der er ingen soloryttere i arbejdet med klimatilpasning, så derfor er vi nødt til at blande os med hinanden, lytte, lære og måske endda danne nye faglige alliancer, som kan bidrage med endnu mere viden inden for området, fortæller de.  

Læs mere og tilmeld dig Build for Water her.

Building Green / Insight Events ApS
Ørnevej 18, 1.
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24240371

Send til en kollega

0.031