23948sdkhjf

Nyt biomasseanlæg på vej i Trekantområdet

Trekantsområdets Varmetransmissionsselskab I/S, TVIS, har modtaget to tilbud om levering af varme. Begge tilbudsgivere vil bygge et nyt biomasse-anlæg.
TVIS modtog den 2. april tilbud om varmelevering fra henholdsvis DONG Energy og et konsortium af 7 lokale varmeselskaber, 3KV. Begge parter tilbyder at bygge et nyt biomasse-anlæg, der skal levere fjernvarme til Trekantområdet fra 2018 og mindst 20 år frem.

Den 18. juni beslutter TVIS, hvilken af parterne, der har fundet den mest fornuftige balance mellem pris, stabilitet og miljøhensyn, og som TVIS efterfølgende fortsætter forhandlinger med.

- Visionen med TVIS har vist sig at være bæredygtig, da der er plads til nye kunder, og varmeproduktionen kan tilpasses til nye vedvarende energikilder, siger Hans Bjørn, direktør ved TVIS.

- Fjernvarme er i forvejen effektiv udnyttelse af vores ressourcer, og et nyt biomasse-anlæg er en naturlig forlængelse af et billigt og stabilt system, fortsætter han.

Sammenlignelige tilbud
TVIS ønsker en varmeleverance, der er konkurrencedygtig, forsyningssikker og grøn. Der er derfor opstillet 10 kriterier til parternes tilbud, der gør det muligt at sammenligne og vurdere dem. Kriterierne angår for eksempel prisen for den samlede varmeleverance, konceptet for et nyt anlæg, brændselsanskaffelse og bæredygtighed. De ti kriterier er ikke hierarkiseret, men TVIS stiller andre ufravigelige krav. Prisen for varmeleverancen må kun dække omkostninger til produktion af varme, ikke til el-salg, for eksempel. TVIS ønsker udelukkende at vurdere prisen på at aftage varme – ikke andet.

- TVIS er et non-profit selskab, så vi stiller krav, der er forankret i varmeforsyningsloven. Det sænker prisen på vores vision om CO2-neutral fjernvarme, fortæller Leif Skov, bestyrelsesformand i TVIS. Og han tilføjer:

- Samtidig har biomasse den fordel, at med flere brændselstyper kan vi sikre en i forvejen høj stabilitet, og vi kan holde prisen nede, da biomasse ikke er afgiftsbelagt som olie og gas.

De to tilbud, som TVIS har modtaget, er bindende og skal sandsynliggøre, at alle nødvendige myndighedsgodkendelser kan opnås, og at anlægget må etableres og føres i drift. Biomasse-anlægget, som de to aktører vil bygge, bliver et kraftvarmeanlæg, der kan levere de 320 MW, som Skærbækværket leverer indtil 2018.

Grøn fjernvarme
Mere end 80.000 husstande i Vejle, Fredericia, Kolding og Middelfart kommuner kan om få år se frem til at kunne opvarme deres boliger med mere end 90 procent CO2-neutral fjernvarme. Samlet betyder omlægningen til biomasse en CO2-reduktion på 100.000 tons om året i de fire kommuner i Trekantområdet.
Kilde: TVIS


Om TVIS
Trekantsområdets Varmetransmissionsselskab I/S(TVIS) er et tværkommunalt selskab ejet af Fredericia, Kolding, Vejle og Middelfart kommuner. TVIS aftager overskudsvarme fra især Skærbækværket i Fredericia, men også fra Shell Raffinaderiet, Carlsberg Bryggeriet og Trekantområdets Affaldsselskab (TAS) i Kolding og leder den via varmeselskaberne ud til husstande og virksomheder som fjernvarme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078