23948sdkhjf

Finanskrisen har givet Kamstrup ekstra vind i sejlene

KRISEKNUSER: Mens konkurrenterne i kriseårene har måttet afskedige, fusionere og lukke fabrikker, har Kamstrup oprustet på medarbejdersiden og etableret en række nye kontorer
For mange danske og udenlandske virksomheder har den økonomiske krise, der ramte globalt i 2008, været en mørk tid, men ikke for Kamstrup. Tværtimod har årene siden 2008 budt på opkøb, rekordomsætning, åbning af nye salgskontorer og ansættelse af nye medarbejdere i Danmark såvel som globalt.

- Faktisk er finanskrisen noget af det bedste, der er sket for os, siger selskabets administrerende direktør, Per Asmussen, til Energy Supply og fremhæver Kamstrups ejerforhold som en væsentlig årsag til den solide fremgang.

- Vi er ejet 100 procent af energiselskabet OK, og det er vi glade for. For et stabilt ejerskab, hvor ejeren også har interesser på langt sigt, har gjort, at vi har kunnet investere i udvikling af nye produkter, mens mange af vores konkurrenter har været nødt til at skære ind til benet, fordi de har skullet levere resultater på kort sigt og overskud til sine ejere her og nu, forklarer Per Asmussen, der kan glæde sig over, at virksomheden for andet år i træk netop har kunnet præsentere en rekord stor omsætning på hele 1257 millioner kroner.

Med en omsætning på 1180 mio. kroner var 2011 også et rekordår. Og i løbet af de seneste to år har Kamstrup øget sin medarbejderstab med 20 procent, så den i dag tæller omkring 850 medarbejdere på verdensplan, hvoraf de 566 har base i Danmark.

Dansk produktion af elektronik til Kina
Kamstrup har siden 2009 åbnet nye salgskontorer i Singapore, Estland, Indien, Kina, Sydafrika, Chile, USA og Østrig og har i dag udlandskontorer i hele 23 lande. Desuden opkøbte virksomheden i 2010 den svenske konkurrent SVM.

Men selvom Kamstrup henter 85 procent af sin omsætning fra eksportmarkedet og er til stede på fem kontinenter, har virksomheden bevidst valgt at holde produktionen i Skandinavien.

- Det er jo lidt den omvendte verden, og vi synes selv, det er lidt sjovt, at vi laver elektronik i Danmark og sender det til blandt andet Kina, i stedet for at det er den anden vej rundt, siger Per Asmussen og forklarer, at det er Kamstrups strategi ikke at outsource produktionen for netop at bevare et højt kvalitetsniveau.

Til gengæld har virksomheden oprustet på medarbejderfronten og satset på automatisering og optimering af produktionen.

- Automatisering og optimering af produktionen betyder forbedring af konkurrenceevnen og dermed mulighed for at vinde flere ordrer. Ikke kun ved at nedbringe arbejdslønnen, men endnu vigtigere ved at hæve kvaliteten til et niveau, som vi aldrig kunne nå med manuel produktion. Mens alle vore konkurrenter tilsyneladende har travlt med at flytte produktion til fjernøsten, har vi derfor kunnet holde al Kamstrups produktion i Skandinavien.

Netop Kina er lige nu et af Kamstrups hurtigst voksende markeder for varmemålere.

Kamstrup vil være førende i verden
Ovenpå de seneste fantastisk år for Kamstrup, hvor Skanderborg-virksomheden i den grad har vundet markedsandele har direktøren ingen planer om at sætte tempoet ned. Tværtimod er ambitionerne for fremtiden klare.

- Kamstrup skal ikke blot være Skandinaviens førende, men verdens førende leverandør af intelligente løsninger til forbrugsmåling af energi og vand. Det tager nok mere end fem år at nå dertil, men om fem år er vi tættere på, lyder det fra Per Asmussen.

Kriseknuserne
Energy Supply og de øvrige brancheportaler under Industry Supply Danmark sætter i denne uge fokus på virksomheder, der har formået at knuse krisen ved at levere positive resultater i en svær tid. Redaktionen har udvalgt tre virksomheder pr. portal blandt de indsendte forslag og kårer en samlet vinder som ”Kriseknuser 2013” på tværs af Industry Supplys portaler i starten af næste uge.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091