23948sdkhjf

Scankab Cables udvider på flere fronter

KRISEKNUSER: Den vestfynske kabelvirksomhed har brugt kriseårene på både at udvide medarbejderstaben og lagerkapaciteten markant.
- Toget skal bare fremad. Hvis jeg har varen liggende her, kan jeg lige så godt sælge den.

Ordene tilhører Morten Rasmussen, adm. direktør i Scankab Cables, som er en af tre nominerede virksomheder fra Energy Supply til at vinde titlen ”Kriseknuser 2013”.

Og toget har holdt dampen oppe hos Scankab Cables, som har formået at bevare en stabil indtjening midt i en krisetid, hvor mange andre ellers er bukket under. Om få uger er et nyt regnskab klar til offentliggørelse, og skal man tro direktøren, vil det bestå af overvejende positiv læsning.

- Det bliver ikke ringere end sidst, det kan jeg godt berolige dig med. Vi regner med at komme ud med et fornuftigt resultat, siger Morten Rasmussen på det, der vist kan betegnes som underspillet fynsk.

Mere arbejde medfører flere ansatte
I løbet af kriseårene har Scankab Cables bevaret en stabil indtjening omkring 10-12 mio. kr. efter skat, og i løbet af 2012 har virksomheden for alvor oprustet med både de fysiske rammer og medarbejderstaben.

Lagerkapaciteten blev således udvidet med 3.500 kvadratmeter sidste år med købet af naboejendommen, hvor BOMA Pladeindustri A/S tidligere havde til huse. I løbet af 2012 øgede Scankab Cables antallet af medarbejdere fra 22 til 32.

- Sidste år havde vi rigtig meget at lave alle sammen. Når vi hæver resultatet, så skal der også noget til i den anden ende. Så vi har udvidet med ansættelser i både økonomi- og marketingafdelingen samt inden for indkøb, siger Morten Rasmussen, som også har fundet plads til at tilføje to mand til Scankab Cables afdeling i Norge samt en enkelt i Sverige.

Leverer kabler til Lady Gaga
Afdelingerne i de nordiske nabolande er kun det første skridt i en større satsning på at erobre andele af det globale marked.

- Vi arbejder hele tiden på at udvide med afdelinger uden for Danmark, men det afhænger i sidste ende af den eller de personer, vi arbejder sammen med. Som det nyeste har vi lige etableret et samarbejde med et færøsk firma, som varetager vores interesser på Færøerne, siger Morten Rasmussen og lader samtidig forstå, at det kan være svært at finde det helt rette personel til salgsarbejdet i virksomheden.

Håbet er at finde den rette mand til en rolle som key account manager for Scankab Cables’ eksportsatsning, som på det seneste blandt andet har omfattet Australien, Canada og flere lande i Afrika.

I førstnævnte land leverede Scankab Cables helt særlige kabler til en Lady Gaga-koncert, men de vestfynske produkter er ikke kun populære blandt amerikanske popsangere.

- Vores produkter fra Europa er meget efterspurgte østpå. Der er mange, som kopierer europæiske producenter og skriver deres navn på kablerne, men de kan ikke lave dem billigere. Alle de vigtige produkter, som indgår i kabler, handles på børsen, så der kan vi se noteringen. Og der står næsten ikke nogen mennesker ved maskinerne, så lønandelen er meget lav, forklarer Morten Rasmussen.

Stærk spansk partner i ryggen
Scankab Cables forsøger derfor at give virksomhedens produkter et positivt image på flere fronter.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der er stor priskrig på kabler, men vi prøver at brande vores produkter positivt. Vi er en grøn virksomhed, der sælger et grønt produkt. Desuden satser vi på ensartethed. Hos os ved du, hvilket produkt du får, og det er vigtigt i en branche, hvor der stilles større krav til dokumentation om produkternes ophav, mener Morten Rasmussen.

Han glæder sig desuden over at have det spanske kabelselskab Top Cable S.A. i ryggen som medejere. Spanierne har siden 2001 ejet 40 procent af den vestfynske virksomhed, som dog ikke af den grund er nødt til at sende en del af overskuddet sydpå.

- Det var ikke af nød, men på grund af en lyst til sparing, vi sagde ja til tilbuddet. Så overskuddet bliver i virksomheden, hvor pengene får lov at gøre gavn. Vi har en del produkter, som Top Cable ikke har. Til gengæld har de flere internationale salgskanaler, som vi kan nyde godt af, siger Morten Rasmussen om samarbejdet.

Scankab Cables står med andre ord godt rustet til de kommende års kamp på kabelmarkedet med ryggen til en krise, som aldrig for alvor fik fat på Aarup-virksomheden. Fremtiden er dog ikke uden udfordringer, mener direktøren, som giver sig selv dette afsluttende råd:

- Vi skal hele tiden huske at forny os og være villige til at gå nye veje. I dag efterspørger kunderne de ting, der er mest optimale. Der skal vi vise, at vi er tæt på dem og derfor ved, hvad de vil have.

Fakta: Scankab Cables A/S
Scankab Cables A/S er grundlagt i 1992. I 2001 indtrådte det spanske kabelselskab Top Cable S.A. som medejere med en andel på 40 procent. Scankab Cables blev kåret som Gazelle-virksomhed af Børsen seks år i træk fra 2004 til 2009.
Virksomheden beskæftiger i dag 32 ansatte og henvender sig til det professionelle kabelmarked, hvor målgruppen er elinstallatører, elektrikere, el-distributører, ingeniører, indkøbere og rådgivere.


Kriseknuserne
Energy Supply og de øvrige brancheportaler under Industry Supply Danmark sætter i denne uge fokus på virksomheder, der har formået at knuse krisen ved at levere positive resultater i en svær tid. Redaktionen har udvalgt tre virksomheder pr. portal blandt de indsendte forslag og kårer en samlet vinder som ”Kriseknuser 2013” på tværs af Industry Supplys portaler i starten af næste uge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125