Ny uddannelse skal booste grøn omstilling
Elektrificeringen af Danmark kræver nye kompetencer for at kunne følge udviklingen.
Det skriver sourcing- og servicevirksomheden Solar i en pressemeddelelse.
Derfor udbyder Solar nu i samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding en ny akademiuddannelse som energiteknolog.
Uddannelsen skal løfte kompetencerne inden for bæredygtige energiløsninger og rådgivning om energirenovering af bygninger i forhold til nye krav og regler. Den er rettet mod installationsbranchen og er tilrettelagt, så det er muligt at arbejde, mens man videreuddanner sig.
Energiteknolog-uddannelsen
- Akademiuddannelse i Energiteknologi
- Udbydes i samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding
- Uddannelsen starter 18/4 hos Solar i Vejen
- Klassebaseret undervisning
- Deltidsuddannelse – muliggør uddannelse samtidigt med job
- Optagelseskrav: Erhvervsuddannelse, grunduddannelse for voksne, gymnasial uddannelse eller relevant uddannelse på samme niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring
Fag
- Energiformer
- Bygningskonstruktioner og energianlæg
- Energiforbrug og indeklima i komplekse bygninger
- Energirigtig projektering med fokus på miljø og økonomi
- Varmepumper (VE-godkendt installatør)
- Solceller (VE-godkendt installatør)
- Afgangsprojekt
Uddannelsen svarer til 60 ECTS point
- Energieffektivisering er en vigtig faktor i den grønne omstilling. De øgede krav i forhold til bæredygtighed - både lovgivningsmæssigt og fra kunder - kræver, at man har omfattende viden på området. Hos Solar ser vi uddannelse som forudsætningen for at kunne booste energirenoveringen i samfundet og finde måder til at reducere CO2-udledningen, siger Carsten Antonisen, adm. direktør, Solar Danmark.
Brug for mere uddannelse
Danni Baltzer Vinding, uddannelseschef hos Solar fortæller, at man allerede har haft 2300 deltagere igennem kurser i vedvarende energi, der ser den nye uddannelse som en mulighed for at løfte kompetencerne på området endnu et niveau.
- Der kan være meget at spare såvel miljømæssigt som økonomisk for mange virksomheder ved at kigge helhedsorienteret på energiforbruget, men det kan samtidigt være en kompleks opgave, og der mangler generelt viden, som kan skabe det fulde overblik over muligheder for energioptimering, siger han.
- Flere skal uddannes, så vi kan bidrage til den grønne omstilling og udnytte det store potentiale for energioptimering, som findes i mange bygninger, fortsætter han.
Den nye uddannelse giver blandt andet kompetencer til at energieffektivisere bygningers klimaskærme, el- og VVS-installationer samt ventilations- og centralvarmeanlæg og omlægge energiforsyningen til mere bæredygtige energikilder.