23948sdkhjf

Iværksættere vil gøre varmepumpe-installation nem og effektiv

Anders Valentin og Martin Collignon forudså allerede for år tilbage at problemet på sigt ikke ville være at få folk til at købe varmepumperne men at installere dem, skriver Børsen.

Og deri fik de ret. For mens efterspørgslen på varmepumper eksploderer, så er incitamentet for VVS’ere til at installere varmepumper i stedet for toiletter og køkkener meget små. 

Derfor stiftede de for et år siden Lun Energy. Her er de godt i gang med at udvikle et softwareværktøj, som installatører af varmepumper kan bruge til at effektivisere planlægning, tilbud og installation af varmepumper som erstatning for gas- og oliefyr.

- Din rolle som vvs’er eller elektriker i en varmepumpeinstallation er langt større end for andre installationer. Du skal pludselig kende tilskudspuljer, du skal gerne vide noget om finansiering på grund af prisen, og du skal sikre dig, at du ikke løber ind i forsyningsproblemer, siger Martin Collignon.

Dertil kommer at installationerne kræver besigtigelse, en elektriker og en VVS’er i installationsfasen og i nogle tilfælde en kølemontør.

Det er netop i hele dette miskmask, at Luns software kan gå ind og hjælpe med at skabe overblik over hele processen. Håbet er at VVS'ere med Luns softwareværktøj bliver langt mere interesserede i at installere varmepumper.

I dag – kun et år efter stiftelsen – tæller Lun 15 medarbejdere og har netop fået en pose penge på 76 millioner kroner fra klimainvestoren Norrsken VC sammen med Lowercarbon Capital, Partech Partners og Foundamental.

Med de penge er Lun - knap nok gået i gang med at lancere løsningen for sine første kunder - klar til resten af Europa. Især Tyskland og Holland er interessante markeder, fortæller Martin Collignon til Børsen. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093