23948sdkhjf

Obton indgår rekordaftale med tysk batteriudvikler

Obton, der er en dansk investor og projektudvikler indenfor solenergi og battery storage og den tyske udvikler af battery storage-projekter Kyon Energy har indgået en rammeaftale, der skal sikre opførelsen af store batteriparker med en samlet lagringskapacitet på 600 MW i Tyskland over de næste tre år. Det er lagerkapacitet, som vil øge fleksibiliteten i det tyske elnet markant.

Det oplyser Obton i en pressemeddelelse.

Ifølge Torsten Lauritsen, der er Head of Energy Storage hos Obton, er det den hidtil største rammeaftale i Europa indenfor batteriparker mellem en projektudvikler og en investor som Obton.

- Den forventede investering kommer til at runde flere milliarder kroner. Den vil være et vigtigt bidrag til udviklingen af den tyske energiinfrastruktur, hvilket er afgørende for, at den grønne omstilling kan blive en succes. Derfor er vi også meget stolte over aftalen, siger Torsten Lauritsen.

Obton skal stå for den løbende drift af batteriparker

Kyon Energy er specialister i greenfieldudvikling af batterilagring-projekter i Tyskland, og de skal derfor stå for projektplanlægning, sikring af jordleje, byggeproces og nettilslutningsaftaler lokalt.

I fællesskab med Obton håndteres alle kontrakter og udvikling af forretningsmodellen, og Obton supplerer derudover med blandt andet finansieringen af ​​projekterne og skal efterfølgende stå for den løbende drift af ​​de færdige batteriparker.

Det første projekt indenfor rammeaftalen har allerede nået ready-to-build stadiet. Det drejer sig om en batteripark med en lagerkapacitet på 15,8 MW og 32 MWh i den tyske delstat Sacshen-Anhalt.

Tidligere har Kyon Energy og Obton idriftsat to batteriprojekter i Bad Düben og Elsteraue på ialt 27,6 MW og 32,4 MWh.

Fleksibilitet i elnettet

Store batteriparker spiller en stadig større rolle i energiomstillingen og giver fleksibilitet til elnettet. Batterierne kompenserer nemlig for udsvingene i produktionen af strøm fra vedvarende energi, de lagrer den overskydende strøm i en periode, og leverer det herefter videre til elnettet på et senere tidspunkt, hvor efterspørgslen er der, og det er rentabelt.

Det tyske energiforskningsinstitut Fraunhofer ISE estimerer, at efterspørgslen efter batterilagring i Tyskland i 2030 vil nå over 100 GW. Indtil videre er der kun dækket cirka 1 GW, hvilket viser et kæmpe vækstpotentiale i Tyskland.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096