23948sdkhjf

Holte Fjernvarme indlemmes i Norfors og opløses

Holte Fjernvarme a.m.b.a. sammenlægges med I/S Norfors.

Det har andelshaverne ved to generalforsamlinger i maj og juni besluttet. Sammenlægningen sker ved at Holte Fjernvarme a.m.b.a. overdrager alle sine aktiviteter og aktiver til I/S Norfors pr. 1. juli 2023 og derefter opløses. 

Sammenlægningen sker som en naturlig forlængelse af at der i 2019 blev indgået en aftale om et strategisk samarbejde mellem de to selskaber. 

Det oplyser Holte Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Ikke uden risici

Tidspunktet for den endelige sammenlægning er blevet aktualiseret af de markante ændringer, der er sket på varmeforsyningsområdet, der fremover kommer til at stille helt andre krav til såvel udbygning af fjernvarmen, som den grønne omstilling af produktionsanlæg. Aktiviteter, der vil kræve meget store investeringer og et aktivitetsomfang, der kræver en anden skala for en robust og effektiv organisation end den nuværende. 

- Et omfang, et selskab, som Holte Fjernvarme a.m.b.a., vil have endog meget svært ved at løfte alene med de risici, der i øvrigt vil være forbundet hermed, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Sammenlægningen vil betyde, at man bliver bedre rustet til de store opgaver, der ligger forude; såvel udbygning af fjernvarmen, som den grønne omstilling af produktionsanlæg. 

Konkret betyder sammenlægningen, at der fra 1. juli etableres en fælles takst for den producerede varme an net i Norfors Fjernvarme og Holte Fjernvarme. Øvrige omkostninger til blandt andet distribution vil fortsat være forskellig for de enkelte fjernvarmeafdelinger i I/S Norfors. Det skyldes, at der er forskellige økonomiske forhold knyttet til dette, som ikke umiddelbart (myndighedsbestemt) må blandes sammen før der evt. er opnået en fælles ramme for det.

I Norfors vil Holte Fjernvarme blive en afdeling på lige fod med de øvrige fjernvarmeafdelinger i koncernen.

Alle forbrugere vil blive direkte informeret om sammenlægningen, der ikke ændrer ved de aftaleforhold, der er indgået med Holte Fjernvarme a.m.b.a.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.535