23948sdkhjf

Tysk startup med vokseværk opkøber dansk solcellevirksomhed

1Komma5 med hovedkontor i Tyskland opkøber den danske solcellevirksomhed Viasol A/S for et større trecifret millionbeløb.

En del af beløbet betales kontant, og en del geninvesteres af ejerkredsen i 1Komma5.

Det oplyser Viasol i en pressemeddelelse.

1Komma5 er en hurtigt voksende startup, og med indtoget på det danske marked introducerer virksomheden den intelligente energiløsning Heartbeat.

Heartbeat betyder, at private danskere nu får mulighed for at deltage i energimarkederne og opnå en ekstra indtjening. Heartbeat installeres sammen med et solcelleanlæg og opkobles til husbatteri, varmepumpe og billader. 

Heartbeat er koblet direkte op til elbørsen Nord Pool og kender derfor elpriserne, samtidig med at Heartbeat via vejrudsigten kan forudsige produktionen fra solcelleanlægget - for en løbende optimering af husstandens forbrug.

Heartbeat kan automatisk styre, hvad der skal ske med den tilgængelige strøm fra solcelleanlægget, husbatteriet eller elnettet, når strømmen er billig og fyldt med sol- og vindenergi - og koble det til husstandens forbrug.

- Vi glæder os meget over at blive en del af 1Komma5 og introducere Heartbeat i Danmark, siger Rasmus Christiansen, administrerende direktør for Viasol i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Sammen kan vi sætte helt nye standarder for, hvordan privat-forbrugeren kan deltage aktivt i energimarkedet både ved direkte at udnytte billig grøn strøm fra sol og vind, men også ved at deltage i stabilisering af elnettet via stabiliseringsydelser og opnå indtjening på disse ydelser.

Om 1Komma5

  • 1Komma5 er grundlagt af entreprenører og tidligere Tesla, Sonnen og Google ledelse, med Philipp Schröder som omdrejningspunkt. 
  • Fokus er at få skabt et grønt energiaftryk i bygningsmassen i Europa ved hjælp af solcellepaneler, husbatterier, varmepumper og ladestandere. 
  • Med kapital i ryggen fra bl.a. Porsche Ventures, Norrsken og andre prominente investorer er 1KOMMA5’s målsætning at fremskynde den grønne omstilling i bygningsmassen og reducere afhængigheden af fossile brændstoffer. 
  • Heartbeat, deres energi IoT løsning, giver kunder mulighed for at optimere deres brug af grønne energikilder og deltage aktivt i energimarkedet.
Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078