23948sdkhjf

Beyond Beta Energy styrker danske energivirksomheders potentiale

- Hvad er det, der gør din virksomhed til noget særligt?

Det spørgsmål har en række startups besvaret i det landsdækkende inkubator-forløb Beyond Beta Energy, der bliver varetaget af Next Step Challenge på vegne af Energy Cluster Denmark, der er national klyngeorganisation for den danske energisektor.

- Virksomhederne medvirker i et intensivt business-forløb over få måneder. Undervejs lægger vi en klar plan sammen med dem, så de øger deres fokus på det, der skaber mest værdi. Nogle skal have en indgang til de rigtige folk i branchen, andre skal for eksempel optimere deres markedsføring. Fælles for dem alle gælder det, at de har et stort potentiale i energisektoren, som vi i Beyond Beta Energy hjælper dem med at styrke – først og fremmest til gavn for virksomheden, men også for samfundet generelt, siger CEO i Next Stop Challenge Søren Røn i en pressemeddelelse.

Øget forretningsforståelse

Siden 2022, hvor Beyond Beta Energy begyndte, har 15 virksomheder fået hjælp gennem programmet.

I foråret 2023 fik flere nye energivirksomheder strategisk og praktisk hjælp til vækst, kunder, netværk, markedsføring og øget forretningsforståelse – hjælp, der har været guld værd for de medvirkende. Det fortæller Eszter Pontenagel, Founder og CEO i Time2Market.

Virksomheden hjælper energiselskaber i alle størrelser med at nå nye markeder – i Europa og globalt. Det gælder licenser, kontrakter, sikkerhedsstillelser og meget andet, der kan være svært at overskue, når man skal etablere sig på ny geografiske og fysiske markeder.

- Vi startede Time2Market i december 2022 med afsæt i mere end ti års erfaring fra store energivirksomheder og et godt netværk. Alligevel kræver iværksætteri, at man er selvsikker, og det boost har vi fået gennem Beyond Beta Energy. At etablere en ny forretning som vores, at markedsføre den og at finde sit publikum – sine drømmekunder – det er svært, men det har vi lært en masse om gennem workshops og i dialogen med vores nye advisory board fra Beyond Beta, der består af erfarne folk fra branchen, siger Eszter Pontenagel.

Workshops tilpasses behov

I Energy Cluster Denmark er iværksættere med nye idéer, teknologier og services et vigtigt udgangspunkt for meget af den innovation, energisektoren har brug for.

- En del af vores medlemskreds består af nye spændende startups, der vil accelerere den grønne omstilling med deres forretning, deres idéer og deres drive. Flere af dem er med i vores innovationsprojekter – og mange af dem har et stort potentiale, når det gælder klimateknologier, gode arbejdspladser og vækst. Jeg møder mange større virksomheder, som får meget ud af at samarbejde med de små agile og tech-tunge startups. Derfor er Beyond Beta Energy et supervigtigt program, som vi er stolte af at være en del af, siger CEO i Energy Cluster Denmark Glenda Napier.

Det kommende forløb i Beyond Beta Energy består af en række workshops, som sættes sammen efter den enkelte virksomheds behov.

Desuden får deltagerne mulighed for sparring med erfarne og kompetente forretningsudviklere samt et stort netværk gennem Energy Cluster Denmark og de danske erhvervshuse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094