23948sdkhjf

1000 klima-eksperter til kongres i Aalborg

Det er netop blevet besluttet, at den næste store CLIMA Kongres i 2016 skal være i Aalborg.
På en netop afsluttet kongres i Prag for forskere og eksperter i bygningers indeklima og energiforbrug blev det besluttet, at den næste store CLIMA Kongres i 2016 skal være i Aalborg. Det betyder, at omkring 1000 deltagere gæster Aalborg i dagene 22.-25. maj 2016. Kongressens deltagere er medlemmer af REHVA, som er den europæiske sammenslutning af organisationer, der beskæftiger sig med klima- og varmeteknik i bygninger.

At den store kongres kommer til Aalborg skyldes ikke mindst et tæt samarbejde mellem Aalborg Universitet og VisitAalborgs kongresafdeling.

En anerkendelse af Danmark
Danvak er det danske netværk for professionelle, der arbejder med eller forsker i varme, ventilations- og klimateknik. Og Danvak bad Aalborg Universitet om at hjælpe med at lave det program, der skulle sikre, at den store kongres kommer til Aalborg.

- Og det ville vi naturligvis gerne. Det er en anerkendelse af Danmarks førerposition på området, og at instituttet er anerkendt i hele Europa for det forskningsarbejde, vi laver, siger professor Per Heiselberg, AAU’s Institut for Byggeri og Anlæg.

Den internationale kongres er væsentlig også for forskningen, fordi kongressen styrker det netværk, der er mellem forskere og byggeindustrien. Kongressen skal holdes i Aalborg Kongres & Kultur Center og vil blandt andet bestå af adskillige seminarer og workshops for at komme hele vejen rundt i den tekniske og videnskabelige udvikling inden for varme-, køle- og ventilationsteknik i byggerier.

- Den første europæiske CLIMA konference blev holdt i København 1988, men siden har konferencen ikke været i Danmark. Derfor er vi naturligvis stolte af, at vi kunne vise et programoplæg, der fik netværkets ledelse til at vælge Aalborg som næste kongresby, siger Per Heiselberg.

Mere end 4000 hotelovernatninger
Aalborg Universitet er i gang med detaljerne i det tekniske program, mens VisitAalborgs kongresafdeling står for det praktiske – fra tilmeldinger og til den mere praktiske del i form af for eksempel hotelovernatninger og de udflugter, der også hører til en kongres.

- Nogle af de 1000 deltagere tager deres ægtefælle med og kombinerer kongressen med en lille ferie – andre kommer nogle dage før eller bliver nogle dage efter kongressen. Det betyder sandsynligvis mere end 4000 hotelovernatninger i forbindelse med klima-kongressen og dermed en kæmpe omsætning i Aalborg og Nordjylland, siger kongreschef Hanne Kristiansen, VisitAalborg.

De officielle tal siger, at en udenlandsk kongresgæst i gennemsnit bruger godt 3000 kr. i døgnet fra vedkommende lander i lufthavnen til han eller hun letter igen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062