23948sdkhjf

1,6 GW koreansk havvind til Ørsted

Ørsted er blevet tildelt en såkaldt ’Electricity Business License’ af Koreas ministerium for handel, industri og energi til et havvindprojekt, der ligger 70 km ud for Incheons kyst.

Licensen giver Ørsted eksklusive rettigheder til at udvikle sit Incheon-projekt, et havvindprojekt i gigawatt-skala. 

- Vi er glade for at have fået vores første ’Electricity Business License’ i Korea. Vi ser frem til at være med til at sætte skub i landets grønne energiomstilling og støtte Incheons ambitioner om at være et knudepunkt for vedvarende energi, siger Per Mejnert Kristensen, Ørsteds regionsdirektør for Asien og Stillehavsområdet.

Incheon-projektet skal være med til at bane vej for en havvindindustri, der kan sikre en stabil forsyning af grøn energi, tiltrække langsigtede investeringer og skabe arbejdspladser i Korea

Næste skridt

De næste skridt for Ørsteds Incheon-havvindprojekt omfatter miljøvurderinger, forundersøgelser og forberedelse på at deltage i Koreas årlige vindauktion til fast pris. 

Hvis dette lykkes, og Ørsted træffer endelig investeringsbeslutning, forventes projektet at stå færdigt i begyndelsen af 2030'erne.

Projektet vil være det største i Korea, når det står færdigt, og vil bidrage til, at landet kan nå sit mål om at være CO2-neutral i 2050.

Ørsteds projekt kan bidrage til Incheons mål om at opnå en nettoudledning på nul og kan levere grøn energi til over en million koreanske husstande og samtidig reducere CO2-udledningen med ca. 4 millioner tons årligt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109