23948sdkhjf

Elforsk skyder millioner i digitalisering af elmålinger, hybridanlæg og termonet

Tre projekter får tilsammen tilskud for 12 millioner kroner

Det finanslovsfinansierede udviklingsprogram Elforsk har givet tilskud til tre projekter. 

Det er projekterne ”3PhaseInsight”, "Helios" og "Heatcode", der tilsammen kan se frem til knap 12 millioner kroner. 

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

I projektet 3PhaseInsight vil teamet bag udnytte tre-fase-målinger fra husstands-elmålere til at få indsigt i elnettet og på den måde frigøre kapacitet ved at reducere fase-ubalancer og forvrængninger i nettet. Det er DTU, der står bag projektet, som kan se frem til at modtage knap 4 mio. kr.

I projektet Helios som startuppen Reel står for, vil man skabe en optimerings- og styringsmodel, der skaber stærkere forretningsmodeller og finansieringsmekanismer for hybridanlæg, der kombinerer solceller og energilagring. Reel modtager knap 5 mio. kr.

Heatcode-projektet skal udvikle et digitaliseret værktøj til termonet-systemet, og modtager knap 3 mio. kr. i støtte. Termonet er en jordvarmeløsning, hvor varmen produceres med en jordvarmepumpe i hver tilsluttet bygning, ligesom ved individuel jordvarme, men hvor varmepumper og jordslanger er forbundet via et tostrenget rør-net, som skal graves ned i bebyggelsen. Det er Aalborg Universitet, der er hovedansøgeren bag Heatcode-projektet.

Elforsk-puljen, administreres af Green Power Denmark, i samarbejde med Energistyrelsen.

Om Elforsk

  • Elforsk har til formål at fremme forskning og udvikling af løsninger for at øge effektiv energianvendelse og fleksibelt el- og energiforbrug. 
  • Elforsk giver tilskud til projekter der fremmer innovationen inden for digitalisering og/eller sektorkobling. Projekterne skal understøtte anvendelsen af energidata og nye services, som elsektoren og dets kunder efterspørger for at opnå en effektiv udnyttelse og udvikling af elsystemet.
  • Elforsk kom på Finansloven i 2022 kommet på Finansloven
  • Elforsk-puljen administreres i samarbejde mellem Energistyrelsen og Green Power Denmark

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109