23948sdkhjf

Langer ud mod Energinet: Barselsvilkår er for gode

Erhvervsorganisation kritiserer Energinet for at tilbyde de ansatte for gode vilkår i forbindelse med barsel

Barselsvilkår er blevet en konkurrenceparameter for landets virksomheder. Det gælder også hos Energinet, hvor nybagte forældre udover 24 ugers barsel med løn har mulighed for at vende tilbage til en 32 timers arbejdsuge med fuld løn i de første 26 uger.

Men de forhold møder nu kritik fra erhvervsorganisationen SMVdanmark.

Det skriver Finans.

Over for mediet problematiserer Kasper Munk Rasmussen, chefkonsulent i SMVdanmark, at en offentlig virksomhed finansieret af afgifter tilbyder så favorable kår, at de kan være svære for organisationens medlemsvirksomheder at matche.

- Dermed kan man stjæle medarbejdere fra landets små og mellemstore virksomheder. Og det paradoksale er, at SMV’erne selv er med til at betale for, at deres medarbejdere bliver lokket væk, når de betaler energiafgifter, siger chefkonsulenten til avisen.

Ifølge Kasper Munk Rasmussen omgår Energinet reglerne om, at offentlige virksomheder ikke må være lønførende, når virksomheden reelt tilbyder en midlertidig lønforhøjelse på 13,5 pct. til de tilbagevendende forældre, men den udlægning afviser man fra Energinets side.

- Når vi sammenligner os med andre virksomheder inden for f.eks. forsyningssektoren, holder vi den rette balance. Vi er ikke lønførende, siger Stina Willumsen, direktør for HR, strategi og kommunikation i Energinet, til mediet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063