23948sdkhjf

Giver grønt lys til havvind i Hesselø

Miljøvurdering og indkomne høringssvar har ikke stukket en kæp i hjulet på planerne om Hesselø Havvindmøllepark

Energistyrelsen har vendt tomlen op til planen for Hesselø Havvindmøllepark.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse

Planen for Hesselø Havvindmøllepark beskriver rammerne for den kommende Hesselø Havvindmøllepark i Kattegat, og planen er nu vedtaget, efter Energistyrelsen på baggrund af en miljøvurdering og de indkomne svar i høringsfasen har vurderet, at det var muligt.

Havvindmølleparken skal bestå af vindmøller, kabler samt eltransformerende anlæg og planlægges nettilsluttet ved Hovegård Højspændingsstation. Havvindmølleparken vil have en samlet kapacitet på 800-1.200 MW. Den endelige kapacitet afhænger af vinderen af udbuddet.

Planområdet er flyttet sydligere

Energistyrelsen har foretaget en større arealmæssig justering, siden planprocessen blev sat i gang i 2020. Havvindmølleparkens planområde er rykket fra det oprindeligt udpegede havområde, da undersøgelser viste blød havbund, der ville besværliggøre etableringen af havvindmølleparken. Den vedtagne plan ligger i et sydligere område, der er vurderet mere velegnet til opstilling af havvindmøller.

Som en del af processen har Energistyrelsen holdt høringer og borgermøder i 2021, 2022 og 2024, hvor borgere, interessenter og myndigheder har indgivet idéer, forslag, bekymringer og spørgsmål til udkast til planen og dens tilhørende miljørapport.

Planen fastsætter de overordnede rammer for kommende anlægsprojekter for Hesselø Havvindmøllepark. Planen alene giver ikke mulighed for etablering af anlæg.

Energistyrelsens afgørelse kan påklages til Energiklagenævnet i 4 uger, altså frem til den 16. august 2024.

Budfrist til april

Energistyrelsen har efter miljøvurderingsloven (LBK nr. 4 af 03/01/2023) udarbejdet en sammenfattende redegørelse. Den sammenfattende redegørelse har til formål at beskrive, hvordan miljøhensyn er integreret i planen, og hvordan miljørapporten og indkomne høringssvar er taget i betragtning, og kan findes i sit fulde omfang på styrelsens hjemmeside.

Udbuddet af Hesselø Havvindmøllepark blev offentliggjort den 22. april 2024, og der er budfrist den 1. april 2025. Vinderen af udbuddet vil skulle foretage en miljøkonsekvensvurdering af den konkrete havvindmøllepark.

Parallelt med Energistyrelsens plan- og miljøvurderingsproces gennemfører Energinet en miljøvurdering med tilhørende plangrundlag af det konkrete landanlæg knyttet til Hesselø Havvindmøllepark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047