23948sdkhjf

60 millioner og ny japansk investor på vej til pyrolyse-virksomhed

Der er en stor pose penge på vej til Roskilde, hvor pyrolyse-virksomheden Aquagreen holder til.

Det er den japanske virksomhed Marubeni Corporation, der sammen med en række eksisterende investorer har spyttet 60 millioner kroner i kassen, meddeler Aquagreen i en pressemeddelelse.

Her lyder det fra Carsten Gram Haagensen, CEO hos Aquagreen, at den nye forretningspartner vil kunne styrke Roskilde-virksomheden.

- Marubeni er et førende japansk handelshus med en fremragende track record inden for vandbehandling og -distribution, og deres investeringer spænder over flere lande og betjener 16,6 millioner mennesker gennem omfattende vandløsninger. Deres service- og leveringskapacitet og ekspertise inden for vandforsyning, spildevandsbehandling og afsaltning af havvand kombineret med deres engagement i bæredygtighed passer perfekt til Aquagreens ekspansionsstrategi, udtaler Carsten Gran Haagensen i pressemeddelelsen og kalder partnerskabet for en "strategisk milepæl".

Forudser stor efterspørgsel

Også hos Marubeni er der stor begejstring for at have købt sig ind i Aquagreen.

- Vi forudser en markant global efterspørgsel på Aquagreens ydelser og er spændte på at være en del af globaliseringen af Aquagreen, lyder det fra general manager hos Marubeni, Kazuaki Shibuya.

Handlen forventes lukket i tredje kvartal af 2024, såfremt den opnår godkendelser hos de relevante myndigheder.

AquaGreen

  • AquaGreen er grundlagt i 2014, fik sin første kapitaltilførsel i foråret 2021 og er i løbet af de seneste to år vokset fra 5 til 30 fuldtidsansatte. 
  • I samarbejde med DTU har AquaGreen udviklet og patenteret en klima-, miljø- og omkostningseffektiv løsning, der reducerer CO₂-emissioner og eliminerer miljøfremmede stoffer, samtidig med at fosforen fra vores bioaffald kommer tilbage til landbrugsjorden.

AquaGreen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047