23948sdkhjf

Opgiver 96 hektar solcellepark efter borgerprotester

Momentum Energy Group giver nyt bud på en VE-park i Vestjylland. Denne gang uden solenergi

Momentum Energy Group har opgivet at opstille 96 hektar solceller i Fjaldene, i Vestjylland. 

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Selskabet har meddelt kommunen, at ansøgningen om solcelleparken mellem Herning og Ringkøbing trækkes tilbage. 

Årsag? Massive lokale protester.

- Det har vi gjort på grund af den respons, vi har fået fra de lokale. Vi har lyttet til deres kritik, og det har fået os til at genbesøge vores forretningsmodel, fortæller seniorprojektleder Ida Engelund til dagbladet.

I frygten for "et sort hav af solceller" lykkedes nemlig det naboerne til den planlagte solcellepark at indsamle over 400 underskrifter mod projektet, som blev afleveret på borgmesterkontoret i maj.

I dag står der 18 mindre vindmøller på området, og de skulle altså efter planen være blevet erstattet af fire vindmøller på 185 meter, samt den nye solcellepark.

Men efter at Momentum har regnet på tallene, har det vist sig at projektet kan hænge sammen alene med vindkraft. Det forslag blev i sidste uge præsenteret for lokale repræsentanter. Ifølge Ida Engelund skete det på et godt og konstruktivt møde.

Momentums reducerede projekt indeholder stadig et tilbud om 15 procent medejerskab til naboerne og 15 procent til lodsejerne. 

Desuden vil lokale projekter modtage 250.000 kroner hvert år i møllernes levetid, ligesom Grøn Pulje bidrager med 7,8 millioner kroner til lokalområdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063