23948sdkhjf

Milliarddyre transformerstationer på vej til Østdanmark

15 nye transformerstationer skal opføres på Sjælland, Lolland og Falster

Den grønne omstilling af vores energiforbrug tordner afsted. Derfor skal der bygges 15 nye transformerstationer i det østlige Danmark.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra netselskabet Cerius-Radius.

Sammen med deres fælles driftsselskabet Nexel har de peget på Skanstec Engineering til opføre de milliarddyre transformerstationer.

- Vi står overfor en historisk transformation af vores energisystem, og den skal vi lykkes med til glæde og gavn for klimaet. Cerius-Radius og Nexel arbejder hver eneste dag med at imødekomme behovene fra vores kunder i Østdanmark, og dette udbud afspejler, at vi står med en kæmpe opgave, der vil opgradere elnettet markant i vores forsyningsområde, udtaler Jens Fossar Madsen, adm. direktør i Cerius-Radius.

Det er et såkaldt totalentrepriseudbud til en værdi på mere end en mia. kroner. I første omgang skal der opføres 15 nye stationer, men i aftalen er der optioner på yderligere byggerier, såfremt parterne ønsker at forlænge samarbejdet.

Tidligere blev der bygget én ny hovedstation hvert fjerde år til det østdanske elnet, men frem mod 2030 skal der nu etableres 4-5 om året.

Cerius-Radius og Nexel forventer, at de syv første stationer kan tages i brug i slutningen af 2026 og i løbet af 2027.

Udbuddets indhold:

  • Foruden transformerstationerne indeholder udbuddet også en række delkomponenter. Der skal også laves jord- og betonarbejder samt opføres bygninger og stationsarealer.
  • Hovedstationerne omfatter både 50/10 kV-stationer, hvor Cerius-Radius ejer nettet, men også 132/50 kV-stationer, som skal opføres i samarbejde med Energinet, da de ejer 132 kV-nettet. Dette udbud omfatter dog kun 50 kV-delen af stationerne.

Kilde: Cerius-Radius

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063