23948sdkhjf

Rambøll fortsætter oprustningen: Køber dansk energivirksomhed

Rådgivervirksomheden Rambøll har inden for de senere år satset kraftigt på vindenergi og udvidet forretningens vinddivision. Nu vokser man igen med opkøb af dansk energirådgiver

Rambølls vokseværk fortsætter.

Og hvis den fortærskede kliché om at have vind i sejlene nogensinde skal have gang på jord, kan man godt argumentere for, at det er her.

Onsdag morgen annoncerede rådgivervirksomheden, at man har opkøbt energirådgiveren K2 Management, der særligt har specialiseret sig inden for vindenergi.

Det sker blot seks dage efter, at virksomheden annoncerede opkøbet af det tyske rådgivende ingeniørfirma Wandschneider + Gutjahr Ingenieurgesellschaft – også kendt som W+G.

Opkøbet sker ifølge Rambøll selv for at positionere sig endnu bedre rundt om i verden i forbindelse med service, projektudvikling og rådgivning omkring vindenergiprojekter.

- Ved at kombinere Rambølls ingeniør- og designkompetencer inden for vindprojekter opbygget gennem årtier med K2 Managements ledende rolle inden for projektudvikling og strategisk rådgivning er det vores klare ambition at skabe en førende global rådgivningsvirksomhed, der er rustet til at rådgive vores kunder i alle faser af vindenergiprojekter globalt, siger Tim Fischer, direktør for Rambølls globale vinddivision, i en pressemeddelelse.

Vokset 75 pct. på tre år

Med opkøbet udvider Rambøll sin vinddivision betydeligt, da det bringer mere end 200 nye medarbejdere ind i virksomheden, mens man desuden får etableret en frisk lokal tilstedeværelse i Vietnam, Thailand, Taiwan, og Portugal.

På globalt plan udgør Rambølls vinddivision nu mere end 900 medarbejdere. 

Og det glæder Tim Fischer, for det er et stort skridt i retning af rådgivervirksomhedens mål om 1.000 ansatte på globalt plan inden 2025.

- Det er ingen hemmelighed, at konkurrencen om talenterne er intens inden for disse højt specialiserede områder, og derfor er det en stor milepæl at kunne byde et så stort team af eksperter velkommen til Rambøll på én gang, lyder det fra Tim Fischer.

De seneste tre år har Rambøll udvidet vindforretningen betydeligt, hvor man er vokset med 75 pct. Det har blandt andet betydet, at man er gået fra at beskæftige sig med design af vindmøllefundamenter til nu at kunne tilbyde rådgivning og ingeniørydelser i alle faser af vindmølleprojekter.

Den store udvidelse har betydet, at Rambøll i de seneste tre år har åbnet nye kontorer i USA, Polen, Spanien, Holland, Japan, Korea og Australien.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094