23948sdkhjf

Andel nedjusterer og afskediger efter dårligt første halvår

Andel kommer ud af 2024 med et mindre overskud end budgetteret - alligevel vil investeringerne fortsætte som planlagt, lover adm. direktør Jesper Hjulmand

Andel nedjusterer årets resultat. Det har den store energikoncern meldt ud fredag morgen i forbindelse med udgivelsen af deres halvårsregnskab.

Årsagerne skal blandt andet findes i eksterne faktorer som varierende energipriser, højere materialepriser og højere renter. Derudover har tab på gamle gaskapacitetskontrakter også påvirket Andel-koncernens halvårsregnskab. 

"Derfor justerer Andel sin forventning til hele årets resultat før skat og øvrige kapitalandele fra tidligere udmeldte 300 mio. kr. til et lavere positivt resultat", skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

Samtidig siger man farvel til en række medarbejdere i Andel Energi. 

Omsætningen på 42,1 mia. kr. i første halvår er som følge af lavere energipriser markant mindre end i første halvår 2023, hvor den lød på 69,9 mia. kr.

Udvalgte nøgletal 1. halvår 2024 

  • Nettoomsætning:  42.103 mio. kr. 
  • Driftsresultat (EBITDA):  1.457 mio. kr. 
  • Resultat før skat og Ørsted-kursregulering:  -52 mio. kr. 
  • Resultat før skat:  -130 mio. kr. 
  • Investeringer: 2.326 mio. kr. 
  • Egenkapital:  33.686 mio. kr. 

Kilde: Andel

Fortsætter milliardinvesteringer

Med investeringer på godt 2,3 mia. kr. i første halvdel af 2024 mod 1,5 mia. kr. i samme periode 2023 har Andel kurs mod ambitionen om i år at øge sine investeringer på tværs af koncernen og dens datterselskaber til mere end 5 mia. kr.

- Vi vil ikke lade høje renter, materialepriser og andre økonomiske udsving blive en undskyldning for passivitet. Klimakrisen venter ikke på bedre tider. Vi skylder planeten og de kommende generationer at investere massivt i vedvarende energi og infrastruktur, udtaler Andels adm. direktør, Jesper Hjulmand.

Koncernen har i første halvår investeret 922 mio. kr. i udbygning af elnettet på Sjælland, Lolland-Falster og øerne via netselskaberne Cerius og Radius Elnet, 397 mio. kr. i opførelsen af solcelleparker sammen med Better Energy og 371 mio. kr. i Clevers udbygning af Danmarks største ladenetværk til elbiler.

Jesper Hjulmand betoner dog samtidig et behov for at fokusere på koncernens omkostninger og indtjening, således at Andel også på lang sigt kan fortsætte med at øge investeringerne. Der er derfor igangsat initiativer på tværs af Andel, som skal reducere koncernens omkostninger og øge indtjeningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046