23948sdkhjf

Et af tre vindprojekter videre i Aarhus

Nrgi og Aarhus Kommune har haft held med en udvidet borgerinddragelse

Byrådet i Aarhus Kommune har udpeget tre områder, hvor der skal rejses i alt ti nye vindmøller. 

Dermed er Nrgis tre vindmøller ved Vosnæs kommet et skridt nærmere en realisering. 

- Et flertal i byrådet har vedtaget en grøn og ambitiøs klimaplan, og derfor arbejder vi som forvaltning nu videre med projektet, udtaler forvaltningschef i Teknik og Miljø, Michael Tolstrup, i en pressemeddelelse.

Borgerinddragelse

Kommunen har gennemført en udvidet borgerinddragelse, hvor både tilhængere og modstandere af projektet har deltaget i en arbejdsgruppe sammen med repræsentanter fra Aarhus Kommune og Nrgi.

Arbejdsgruppen er kommet med forslag til projekttilpasninger og idéer til forbedringer af lokalområdet. 

- Der har været en konstruktiv dialog i arbejdsgruppen, og både de positive og de negativt stemte har arbejdet konstruktivt med opgaven om at få udvikler til at tilpasse projektet bedst muligt til området, udtaler Michael Tolstrup. 

Med inspiration fra arbejdsgrupperne bliver der oprettet en borgerfølgegruppe, som kan være med til at sikre kvaliteten i materialet og mindske misforståelser i den videre proces. 

Resultatet af borgerinddragelse

NRGI Renewables har tilbudt at indarbejde en række elementer i vindmølleprojektet. 

  • Beboere i lokalområdet kan købe ejerandele i vindmøllerne. 
  • Kranpladserne under hver vindmølle bliver indrettet med hjemmehørende beplantning, stensætninger mv. 
  • QR-koder i området skal med digital formidling gøre skoleklasser klogere på vindmøller og grøn energiproduktion samt områdets natur, planter og dyreliv.
  • Flere parkeringsmuligheder tre steder langs Vosnæsvej skal give god adgang til stinettet i området.
  • Teknik og Miljø etablerer desuden en trampesti i græsrabatten langs hele Vosnæsvej efter ønske om forbedringer af stier i området.

Kilde: Aarhus Kommune

Grøn pulje

Udover de idéer, som indarbejdes i projektet i forbindelse med en realisering, er Nrgi også forpligtet til at bidrage til en såkaldt Grøn Pulje, når vindmøllerne er installeret og producerer strøm. 

Efter de nye forhøjede satser til Grøn Pulje skal Nrgi indbetale ca. 4,2 mio. kr. til puljen. Aarhus Byråd har ikke endeligt besluttet, hvordan midlerne konkret administreres og fordeles til lokalområdet. 

Der bliver afholdt et borgermøde i forbindelse med lokalplanens otte ugers høringsfase. Den politiske behandling forventes påbegyndt i januar 2025

Ved idriftsættelse kan møllerne levere strøm til 10-12.000 husstande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094