23948sdkhjf

Det optimale energianlæg kræver den optimale varmeveksler

Valg af den optimale varmeveksler er ofte en kompleks opgave, der kræver forståelse af adskillige tekniske og økonomiske aspekter. Det primære er i sagens natur, at veksleren leverer den krævede termiske ydelse i alle driftssituationer. Men allerede i designfasen bør man overveje en lang række øvrige forhold for at opnå den optimale ydelse og bedste totaløkonomi i installationens levetid.

Ved nye anlæg med trange pladsforhold kan man ofte spare meget plads ved at anvende en fuldloddet veksler. Fuldloddede vekslere er kompakte i deres design og fremstilles i dag med ydelser på 10 MW eller mere per enhed. En fuldloddet veksler vil ofte være den optimale løsning vurderet på pris, pladsforhold og fremtidig vedligeholdelse. Man kan sågar indtænke fremtidig kapacitetsudvidelse i en foldloddet løsning i form af tillægsmoduler, som nemt kan eftermonteres på en eksisterende installation.

Fuld fleksibilitet i forhold til fremtidig forøgelse af kapaciteten fås med en pakningsforsynet pladevarmeveksler, hvor man kan tilføje ekstra plader efter behov. Her er der også mulighed for at vælge plademateriale i f.eks. titanium til brug ved særligt aggressive medier. 

Materialevalget er vigtigt for både varmeoverførsel og for vekslerens modstandsdygtighed over for de temperaturer og trykforhold, som vekslerne vil blive udsat for under drift. Det samme gælder for valg af pakningsmateriale, som ligeledes skal tilpasses tryk, temperaturer og de medier som kommer i kontakt med plader og pakninger. Ved meget høje tryk og temperaturer eller særligt aggressive medier vælger man ofte veksler af plate and shell typen.

Hos IN-Therm er vi specialister i varmetransmission og varmevekslere. Vi forhandler fuldloddede varmevekslere fra SWEP samt pakningsforsynede og plate and shell vekslere fra Tranter. Vores produkter og ekspertise anvendes i adskillige applikationer, herunder marine, industri, varmepumper, kølesystemer, solvarme, PtX og CCS . Vores specialister er altid til rådighed for vejledning, beregninger og tilbud.

Kontakt IN-Therm:

www.intherm.dk
+45 86 93 36 33
intherm@intherm.dk

Kilde: IN-Therm A/S

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079