23948sdkhjf

Energiglade installatører bag nyt forsøgsanlæg

Firmaet Sunwell, som er stiftet af folkene bag IC Electric i Hedensted og Hendested VVS Service, har netop idriftsat en ny solbrønd ved en institution i Hornsyld.
Ved døgninstitutionen Børne- og Familiehjemmet Bakkevej i Hornsyld syd for Horsens blev en solbrønd - som groft sagt kombinerer en solfanger og et jordvarmeanlæg - i fredags sat i drift af det lokale firma Sunwell. Det skriver ing.dk.

Der er tale om den sidste af tre solbrønde - et til hvert af de tre huse i døgninstitutionen - firmaet har etableret som forsøganlæg ved Børne & Familiehjemmet Bakkevej.

Arbejdet blev indledt i foråret 2013 med en bevilling på 550.000 kr. fra Hedensted Kommune, støtte fra rådgivningsfirmaet Insero Energy og i tæt samarbejde med VIA University College i Horsens.

Greb hurtigt chancen
Bag firmaet Sunwell står IC Electric og Hedensted VVS Service, der i forvejen har et tæt samarbejde om alternativ energi. Arbejdet med solbrønden kommer af, at de overtog patentet på solbrønden fra idémanden Niels Kristian Knudsen, der udviklede idéen i 1973.

- Derefter talte vi med Horsens Kommune, som havde en institution i Hornsyld, hvor der skulle installeres et helt nyt varmesystem. De var interesserede i at prøve vores solbrønd, fortæller direktør i Sunwell, Carsten Due, til ing.dk.

Solbrønden fungerer ved, at en solfanger opsamler solens varme og leder den ned i rør i jorden, der varmes op. Når der bliver brug for varmen, hentes den retur fra jorden, og energien kan bruges til at opvarme en bygning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062