23948sdkhjf

Esbjerg-fiskere mistænker kabler for færre hesterejer

Fiskere fra Esbjerg har for år tilbage fået dispensation til at fiske hesterejer over de kabler, der forbinder havvindmølleparkerne i Horns Rev til fastlandet. 

Nu mistænker fiskerne netop de strømførende kabler for at påvirke rejebestanden i en negativ retning. Og dermed også deres levebrød.

- Jeg – og flere andre med mig – har en mistanke om, at de elektromagnetiske felter fra de kabler, der forbinder vindmøllerne med landanlæg, forstyrrer rejernes vandring og påvirker deres leveområder. Bestanden er blevet mindre og opfører sig anderledes, end den plejede, udtaler Søren Timmerby til Fiskeritidende.

Hesterejefiskerne har i mange år fisket op langs den jyske vestkyst og længere ude i Nordsøen, men efter opførelsen af vindmølleparkerne har fiskerne registreret markante ændringer i rejebestanden. Fangsterne er blevet mindre, fortæller Søren Timmerby.

Søren Timmerby efterlyser dels forskning, der kan dokumentere effekten af kabler og vindmøller på rejebestanden, dels en dialog om, hvordan man sikrer bæredygtig balance mellem fiskeri og vindmøller i fremtiden.

I går kunne vi på Energy Supply fortælle om en lignende bekymring hos fiskerne i Grenaa Fiskeriforening. De er bekymret for, hvilke konsekvenser den nyligt godkendte "Kattegat"-havvindmøllepark vil få for deres erhverv.

67 havvindmøller i stormvejr: - Kan ende med, at vi må lukke hele butikken

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11