23948sdkhjf

Regeringen vil sikre kvalificeret arbejdskraft til offshorebranchen

21 initiativer skal målrette uddannelser inden for offshore, opkvalificere arbejdskraften og skabe vækst og beskæftigelse. En arbejdsgruppe nedsat af regeringen har afdækket behovet for kvalifikationer i branchen.
Offshorebranchen er en af Danmarks erhvervsmæssige styrkepositioner og i kraftig vækst. En arbejdsgruppe nedsat af regeringen i forlængelse af vækstplanen for Det Blå Danmark præsenterer nu 21 forslag til initiativer, der imødekommer branchens behov for kvalificerede medarbejdere.

Uddannelsesminister Morten Østergaard og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen er positive over for arbejdsgruppens 21 forslag og ser frem til det videre arbejde med initiativerne.

- Offshorebranchen spiller en vigtig rolle i vores indsats for at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. En bred gruppe af danske virksomheder, som har opnået gode resultater, er med i front på de globale markeder. Det udløser et stigende behov for kvalificeret arbejdskraft til at løse opgaverne. Danmark må ikke miste én arbejdsplads, fordi vi ikke er dygtige nok. Det er derfor helt afgørende, at vi tilpasser vores uddannelser til erhvervslivets behov, så danske offshorevirksomheder ikke fremover, som der er eksempler på i dag, må takke nej til ordrer, fordi de mangler tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft, siger Morten Østergaard.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen er enig i, at erhvervet skal have bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft med de rigtige tekniske kompetencer, for at Danmark kan udnytte det store vækstpotentiale i offshoresektoren.

- Det er meget positivt, at der er kommet en række konkrete forslag til initiativer ud af arbejdsgruppens rapport. Vi skal imødekomme erhvervets behov og justere på kompetencekravene til skibsbesætninger. Samtidig skal vi fjerne nogle af de barrierer, som de faglige organisationer har peget på, så det bliver lettere at kvalificere sig til et job i offshoresektoren, siger Henrik Sass Larsen.

Arbejdsgruppen bestod af en bred kreds af myndigheder, uddannelsesinstitutioner og repræsentanter fra branchens virksomheder og faglige organisationer.

Den har analyseret kompetencebehovene i offshorebranchen bredt og vurderer, at der ikke er behov for at udvikle nye uddannelser. I stedet skal branchen øge rekrutteringen til og målrette de valgmuligheder, der er indbygget i de eksisterende uddannelser, samt udvikle og målrette efteruddannelse på specialistområder, der efterspørges i branchen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078