23948sdkhjf

Ulovlighed efter ulovlighed på omstridt biogasanlæg

Kerteminde Biogasanlæg har kørt med ugyldige tilladelser i årevis og er opført ulovligt, fremgår det af en advokatundersøgelse

Man kan næsten høre bulldozerne starte op og gøre klar til at jævne biogasanlægget hos Kerteminde Biogas ApS med jorden, når man læser konklusionen af den 96 sider lange advokatundersøgelse af forholdene vedrørende biogasanlægget.

Selskabet bag er ejet af eks-borgmester Hans Luunbjerg, og det blev taget under rekonstruktion i juni.

For det er nærmest alle tilladelser og godkendelser, der bliver betragtet som enten ugyldige eller ulovlige, skriver Fyens Stiftstidende, der er kommet i besiddelse af rapporten om det omstridte biogasselskab.

Inhabilitet

Landzonetilladelsen, afgørelsen om ikke at være VVM-pligtig, miljøgodkendelsen og fristforlængelsen af miljøgodkendelsen er alle at betragte som ulovlige og bør annulleres. Kun på ét punkt har Kerteminde Kommune ifølge Horten Advokatfirma indholdsmæssigt leveret et korrekt og gyldigt stykke arbejde; Nemlig da kommunen godkendte en udvidelse af biogasanlægget i 2017 - på trods af inhabilitet fra såvel kommunens som eks-borgmesterens side. Hans Luunbjerg var borgmester i Kerteminde Kommune i perioden 2014-2017.

Ifølge Horten-rapporten kan man gøre anlægget lovligt, hvis tilladelserne behandles og godkendes efter gældende lovgivning. Der vil dog skulle foretages helt nye sagsbehandlinger og en fuld VVM.

Fyens Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra Kerteminde Kommune, der ikke ønskede at udtale sig. Eksborgmester Hans Luunbjerg fortæller til mediet, at han ikke har nogle kommentarer til rapporten.

Se nøgletal for:
Læs mere om: biogasanlæg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062