23948sdkhjf

Dansk Energi: Energisparemodel skaber eksport

Det vækstudspil, Henrik Sass Larsen, erhvervs- og vækstminister og Martin Lidegaard, energi-, klima- og bygningsminister præsenterer i dag, står på energiaftalens solide fundament.
Et fundament, der er afgørende for at realisere vækstmulighederne på energiområdet. Udspillet fokuserer blandt andet på den danske energisparemodel, som kan skabe et marked på over 250 mia. euro, vurderer Dansk Energi i en pressemeddelelse.

Et nyt initiativ i vækstudspillet indebærer en fokuseret indsats for at påvirke udenlandske myndigheder ved at markedsføre den danske energimodel, herunder hvordan energiselskaberne løfter opgaven med at spare på energien. Danske myndigheder oplever en stigende interesse fra andre landes myndigheder for, hvordan vi regulerer energiområdet i Danmark. Indsatsen skal rettes mod de lande, hvor energirådgivningsbranchen og energiindustrien i Danmark ser muligheder for øget eksport.

- Dansk Energi har de senere år været særdeles aktiv på dette område, særligt i forhold til reguleringen på energieffektivitetsområdet. Vi vurderer, at udbredelse af den danske model vil åbne et europæisk marked på over 250 mia. euro i perioden frem til 2020. Et marked, som danske energiselskaber og teknologileverandører står godt til at udnytte. Derfor hilser vi regeringens forslag her meget velkommen, fortæller Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi.

Den nye ”Vækstplan for energi og klima” er et bredt katalog over mange gode initiativer, der er vedtaget og kommende tiltag. Dansk Energi glæder sig over, at der er en rød tråd til anbefalingerne fra regeringens eget ”Vækstteam for energi og klima”.

- Vækst på energiområdet kræver de rette rammer, her er det et rigtigt fokus, at regeringen fortsat fremhæver den kommende afgift- og tilskudsanalyse. Hvis el skal være energibærer, skal energiafgifterne ligestilles, så eksempelvis el ikke fortsat brandbeskattes. Det er nødvendigt, hvis vi skal have øget værdiskabelse ud af en større anvendelse af grøn el, som vækstteamet også har fremhævet siger Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi.

Til gengæld får et stærkt hjemmemarked som vækstskaber ikke plads i udspillet, selvom det var en af vækstteamets fire bærende konklusioner.

- Det skal gøres interessant for energiselskaberne at investere i nye og mere effektive teknologier. I dag straffer reguleringen ligefrem de elselskaber, som ønsker at innovere og forbedre deres net. Det skal der laves om på, så vi eksempelvis får flere smartgrid-løsninger ind i det danske energisystem. Det vil nemlig give os værdifulde erfaringer og højere produktivitet i nettet, som kan omsættes direkte til øget eksport og nye jobs, afslutter Anders Stouge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109