23948sdkhjf

Elkabel til England rykker nærmere

Energinet.dk og den engelske pendant National Grid starter konkrete undersøgelser om et muligt elkabel, der skal forbinde landene.
Et englandskabel kan blive en ny vigtig brik på vejen til et mere åbent elmarked. Derfor har Energinet.dk og National Grid underskrevet en samarbejdsaftale, så undersøgelserne om et muligt kabel kan begynde. Det skriver Energinet.dk i en pressemeddelelse.

- Et søkabel til England har den store fordel, at tiden mellem de to lande er forskudt, så vi bruger energien på forskellige tidspunkter. Når vi sætter gryderne på komfuret herhjemme, er briterne endnu ikke begyndt at tænke på aftensmad. Desuden er der ofte forskelle i vejret. Når det blæser i et land, er det mere stille i et andet, siger Torben Glar Nielsen, direktør for eldivisionen i Energinet.dk, i pressemeddelelsen.

Samarbejdsaftalen bygger oven på en hensigtserklæring fra maj 2012, og en nyoprettet styregruppe skal se på, hvornår et kabel kan ligge klar, hvad prisen vil blive og hvilke udfordringer, der skal ryddes af vejen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125