23948sdkhjf

Kriegers Flak på særlig EU-liste

Havmølleparken er kommet på liste over projekter af fælleseuropæisk interesse.
Yderligere EU-støtte og billige lån. Det er nogle af fordelene for havmølleparken Kriegers Flak, efter parken er kommet på listen over projekter af fælleseuropæisk interesse, som EU-kommisionen har udvalgt. Det skriver DR P4 Sjælland i et Ritzau telegram.

Der er i alt udvalgt 248 projekter til listen. Og de skal alle forbedre EU-infrastruktur inden for olie, gas og el.

- Alle projekterne er vigtige. Fra størst til mindst. Og medlemsstaterne bør stå bag dem alle. Om nogle få år vil vi kunne se, at klart størstedelen er blevet gennemført, siger Günther Oettinger, EUs energikommissær ifølge Ritzau.

Billige lån og større tilskud
Fordelene ved at komme på listen er meget håndgribelige. Selvom Kriegers Flak allerede har modtaget 1,1 milliarder kroner i EU-støtte, så kan projekter, som er på listen, søge om støtte i en 43 milliarder kroner stor pulje, og der kan også søges om billige lån ved den Europæiske Investeringsbank, EIB.

Derudover vil projekterne komme foran i køen, når der skal gives godkendelser.

Fem danske projekter
Udover Kriegers Flak er fire andre danske projekter med på listen, som medlemslandene har fire måneder til at komme med indsigelser imod. De øvrige er elforbindelsen mellem Endrup og tyske Niebüll, elforbindelsen mellem Kassø og tyske Audorf, gasforbindelsen mellem Danmark og Polen og en gasforbindelse mellem Danmark og Tyskland.

Listen vil fremover blive opdateret hvert andet år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08