23948sdkhjf

Klumme: Billigt brændstof på eksportmarkedet

Energieffektiviseringer er verdens billigste brændstof.
Sådan lyder det fra IEA. De mener, at verdens brændstofforbrug kan halveres ved at sætte yderligere fokus på energieffektiviseringer. Hovedpointen her er i virkeligheden, at den billigste kWh er den du ikke bruger. Jeg er meget enig i udtalelsen til Berlingske fra Niels B Christiansen, Adm. Dir. Danfoss. Vi skal passe på, at vindmølleprojekter ikke kommer til at overskygge de fornuftige investeringer, man kan lave i grøn omstilling. Investeringer i energieffektiviseringer er blevet skubbet i baggrunden, selv om tilbagebetalingstiden ofte er forholdsvis kort.

I en klumme i Energy Supply skriver Direktør Kim Mortensen fra Dansk Fjernvarme, at endemålet er, at vi bruger mindre energi, at vi bruger færre brændsler, og at de brændsler vi bruger er grønne og vedvarende. Han opfordrer til, at vi udnytter ressourcerne optimalt, og udnytter spildenergien hvor den findes. Her tænker han bl.a. på at bruge overskudsenergi til fjernvarme. Og det er ganske klogt, men det er ikke den eneste løsning.

Fremtidens udfordringer og vores omstillingsproces til et fossilfrit samfund stiller krav til ny teknologi og nye løsninger, der kan fungere i et fleksibelt og sammenhængende energisystem, der integrerer en lang række forskellige energiformer som både gas, vind, sol, køl og varme. De har også et stort eksportpotentiale.

Danmark er et lille land, og der er behov for, at både store og små virksomheder arbejder sammen om at udvikle de nye energiløsninger. Vejen til grøn vækst går fra Danmark og ud i verden. Vi skal i højere grad satse på eksport af systemløsninger frem for kun på komponenter. Klynger giver virksomheder strategiske eksportalliancer, der øger deres vækstmuligheder på eksportmarkedet.

Virksomhederne kan byde ind med deres kernekompetencer i større referenceprojekter i udlandet og samtidig få et stort erfaringsudbytte og netværk blandt andre virksomheder, offentlige aktører og videninstitutioner. Klyngetilgangen sikrer, at virksomhederne kommer ud på nye vækstmarkeder trods manglende ressourcer, viden og risikovillig kapital. Vores internationale afdeling, Danish Energy Solutions, arbejder med store referenceprojekter i udlandet, der demonstrerer innovative systemløsninger på energiområdet. De hjælper virksomheder med at etablere de rigtige partnerskaber og de sikrer en stærk og rentabel finansieringsmodel omkring hvert enkelt projekt. Satser vi ikke hårdt på eksportmarkedet af vores løsninger, får vi svært ved at overleve i fremtidens fossilfri samfund.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125