23948sdkhjf

Kommende havmølleparker skal være billigere end Anholt

Energistyrelsen slækker på kravene til mulige bydere på havmølleparkerne Horns Rev 3 og Kriegers Flak. Målet er at sikre en bedre pris, end den staten har betalt for havmølleparken ved Anholt.
Det skriver Berlingske Business.

Da Danmarks hidtil største havmøllepark ved Anholt var i udbud, var kravene til mulige bydere så høje, at alene Dong Energy valgte at byde på det store projekt. Resultatet blev, at staten måtte betale en meget høj pris for havmølleparken.

Nu har Energistyrelsen så fremlagt sit udkast til de krav, som byderne på den kommende møllepark ved Horns Rev 3 skal leve op til. Og det ser ud til, at staten har lært sin lektie. Kapitalkravene til de mulige bydere er i udkastet mindre end ved Anholt Havmøllepark, og samtidig vil staten sænke den mulige bødestraf samt give virksomheder mulighed for at stille sikkerhed gennem deres moderselskab, skriver avisen.

Energistyrelsen gør desuden ekstra meget ud af forundersøgelserne ved både Horns Rev 3 og Kriegers Flak og fremlægger flest muligt data om blandt andet undergrund og strømforhold.

- Det her handler alt sammen om at gøre parken så billig som mulig. Prisen er altafgørende. Ved Anholt var der ikke tid til dialog og forhandling, men det lægger vi stor vægt på denne gang. Gennem de seneste måneders dialogproces har vi oplevet stor interesse også fra udenlandske selskaber, så det tegner godt indtil videre, siger Peter Sehestedt, specialkonsulent i Energistyrelsen, til Berlingske Business.

Energistyrelsen bruger ifølge avisen samme fremgangmåde for at tiltrække så mange bydere som muligt ved udbuddene af de kystnære vindmøller samt Kriegers Flak.

Nogle af de selskaber, der allerede har vist interesse for de kommende danske havvindmølleparker er E.ON, Vattenfall og Dong Energy.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078