23948sdkhjf

Husejere forstår ikke ministers nej til frit brændselsvalg

Parcelhusejernes Landsforening har svært ved at forstå Martin Lidegaards nej til biobrændsel.
Parcelhusejerne synes, det er fuldstændig skørt, at de 250 mindre danske fjernvarmeværker får et nej til frit brændselsvalg. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

- Jeg kan ikke se, at der er problemer i at åbne for frit valg af brændsler på fjernvarmeværkerne. Men jeg kan godt se, at det giver regnedrengene i flere ministerier et problem, fordi der skal penge i statskassen. Men her står vi i en situation, hvor afgifter må vige for fornuften, siger Allan Malskær, formand i Parcelhusejernes Landsforening, til Jyllands-Posten.

Skade klimaet
Klima-, energi og bygningsministeren Martin Lidegaard fra det Radikale Venstre peger på, at et frit brændselsvalg først og fremmest vil skade klimaet.

- Der er ingen energi- eller klimamæssige begrundelser for at tillade, at vores effektive udnyttelse af overskudsvarme erstattes af en ineffektiv afgiftsbegunstiget brug af biomasse. Forudsætningen for et grønt energisystem er, at vi udnytter energien så effektivt som muligt, siger Martin Lidegaard om sit nej til fjernvarmeværkerne, til Jyllands Posten.

Hvis man fjerner fjernvarmeværkernes binding til naturgas vil det ifølge Martin Lidegaard koste statskassen 1,5 milliarder kroner i tabte afgifter.
Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109