23948sdkhjf

Østjysk kraftvarmeværk vil af med naturgassen

Bestyrelsen bag det lille barmarksværk Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk er på jagt efter en ny måde at få varme på. Naturgas er simpelthen blevet for dyrt.
En gennemsnitlig varmeregning på 32.000 kroner årligt til det lille østjyske kraftvarmeværks 200 forbrugere får nu værkets bestyrelse til at se sig om efter et nyt sted at få varmen fra. Det skriver DR Østjylland.

Som et barmarksværk, der altså både producerer varme og el, kan Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk ifølge lovgivningen ikke selv få lov til at skifte naturgassen ud med halm, som ellers er ønsket. Derfor er værkets bestyrelse nu gået på udkig efter et naboværk, der gerne må bruge andre brændsler end naturgas, og som forhåbentlig kan levere billigere varme til forbrugerne i Uggelhuse-Langkastrup.

- Personligt vil jeg bare gerne have, at vi får billig varme her ude. Om det bliver det ene eller det andet, har jeg ikke den store mening om. Det skal bare være billig varme, siger formanden for Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk, Dorthe Grand, til DR Østjylland.

Bestyrelsen arbejder nu på, at få en aftale i hus med enten det flis-fyrede kraftvarmeværk i Allingåbro, Dakas fabrik i Romalt eller fjernvarmeværket i Randers.

Formanden forventer, at bestyrelsen i løbet af det kommende år vil træffe beslutning vedrørende en ny varmekilde.
Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078