23948sdkhjf

Trefor skal udskifte Svendborgs gadelys

Belysningen i Svendborg skal renoveres og optimeres. Trefor Entreprise har vundet entreprisen, der omfatter udskiftning af armaturer og master samt kabellægning.
Svendborg Vejbelysning udfører i perioden frem til den 1. december 2013 renovering og energioptimering af vejbelysning inden for bygrænsen i Svendborg Kommune.

Anlægsprojekterne har været i udbud, og det er Trefor Entreprise, der skal udføre arbejdet. Der udføres kabellægning af luftledninger, udskiftning af armatur til ny LED-belysning, og gitter- og træmaster udskiftes til nye rørmaster.

Forbedringerne er nødvendige, fordi mange belysningsanlæg i Svendborg Kommune er forældede og nedslidte og har et stort energiforbrug. Den nye LED-belysning er en mere energivenlig løsning. Således er det også i overensstemmelse med den målsætning om energibevidst vejbelysning, der fremgår af Svendborg Kommunes belysningsplan.

Store planer for belysning og master
Ifølge Svendborg Kommunes belysningsplan står kommunen overfor store renoveringsopgaver de kommende år. Lyskildetyper som kviksølvlyskilder, og mange lysrør udgår. Det kræver udskiftning af cirka 49 procent ud af 12.500 armaturer. Nærmere bestemt 3.311 kviksølvarmaturer og 2.645 lysrørsarmaturer.

Der er tale om en samlet investering på cirka 27,4 mio. kr. Kommunen planlægger at udskifte de mange armaturer over en seksårig periode fra 2014-2019.

Ud over armaturudskiftning er der også behov for kabellægning af gamle luftledningsanlæg og udskiftning af nedslidte, rådne og rustne træmaster og gittermaster. Det drejer sig om 390 træmaster, 424 gittermaster samt renovering af cirka 10 procent af de eksisterende rørmasteanlæg og kabellægning af luftledningsanlæg.

Investeringen ventes her at udgøre cirka 26,3 mio. kr. Masteudskiftning og kabellægningsrenoveringen vil blive gennemført over en længere årrække, og ventes at strække sig frem til 2021.

Læs mere i: Svendborg Kommunes Belysningsplan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063